Hoe klinkt de de stem van de audicien?

Hoe krijg je duizend van de 1.200 Nederlandse audiciens bij elkaar? Gewoon, een mooie Hoorzorgbeurs organiseren! Dat deed Audidakt op 3 en 5 juni 2023 in de evenementenhal in Gorinchem. Hoormij∙NVVS gaf er een aantal presentaties. Het was boeiend en leerzaam om zo de stem van de audicien te horen. Tenminste, voor zover er sprake kan zijn van ‘de audicien’. Want audiciens zijn er in soorten en maten: jong, oud, man, vrouw. 

De achterban van Hoormij∙NVVS heeft vaak te maken met de audicien en dan is het goed om twee dagen lang te horen wat er speelt: van nieuwsgierigheid naar de nieuwste technieken, personeelstekorten, werkdruk en het fijne weerzien met bekende vakgenoten tot aan serieuze vragen, opmerkingen en feedback tijdens de expertsessies.

Hoe hoort het op de werkvloer?

Een paar voorbeelden van dat laatste? Projectleider Judith Veen presenteert Hoe hoort het op de werkvloer? Een pilotproject van Hoormij∙NVVS, NVAB en Heart2Hear over slechthorendheid en hinderlijk geluid op de werkvloer. Gevraagd naar het percentage werkenden dat audiciens in hun winkel krijgen variëren de antwoorden: van nog geen 10 procent tot meer dan 60 procent. Grote verschillen dus. Waar de één aangeeft: ’Het gros is oud en bereiken we met vitaliteitsdagen. Werkenden bereiken we niet of nauwelijks’ zegt een ander: ‘Wij zien juist steeds meer werkenden. En trouwens: zo groot zijn de verschillen tussen werkenden en gepensioneerden niet meer. Steeds meer mensen blijven actief in het vrijwilligerswerk en hebben dan nog steeds goede ondersteuning nodig’. Een terechte opmerking: ook bij Hoormij∙NVVS zien we steeds meer actieve – gepensioneerde - vrijwilligers die vergaderingen en grote bijeenkomsten bijwonen en daar de juiste hulpmiddelen voor nodig hebben.

Taboe en schaamte

In een andere sessie is er aandacht voor de taboe en schaamte die nog steeds lijken te rusten op slechthorendheid. We presenteren het idee van hoormaatjes: mensen die naar tevredenheid hoortoestellen hebben en nu anderen motiveren om ook naar de audicien te gaan. Zodat de 500.000 slechthorenden die nu nog zeven tot tien jaar wachten eerder aan hoortoestellen beginnen. Tips, suggesties, bijval en weerwoord zijn ons deel en daar kunnen we weer mee verder.

Puntje van kritiek

Ter afsluiting, toch nog een puntje van – opbouwende - kritiek. Wat opvalt is dat de evenementenlocatie nog flink wat kan leren als het gaat om akoestiek: slecht- én goedhorend wordt doodmoe van het geluid in de centrale ruimte. Tijd dus om de stem van de doelgroep te laten horen. Bij deze!

Wil Verschoor
directeur Hoormij∙NVVS

Lees ook:

Publicatiedatum: 08 juni 2023