Onderzoek en Innovatie
Onderzoek en Innovatie

Onderzoek en Innovatie

Te maken met gehoorverlies, tinnitus, hyperacusis en/of duizeligheid- en evenwichtsproblematiek? Dan wil je vaak niets liever dan dat er een remedie bestaat die je leven lichter en aangenamer maakt. En als die er (nog) niet is, een behandeling om er beter mee om te kunnen gaan. Naast betrouwbare voorlichting, het organiseren van lotgenotencontact en het behartigen van jouw belangen, volgt Hoormij∙NVVS ontwikkelingen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek op de voet. Dat geldt ook voor projecten die de kwaliteit van zorg en leven van patiënten en hun naasten verbeteren.

Leven met een gehooraandoening zoals tinnitus, slechthorend of duizeligheid en evenwichtsproblemen of hyperacusis kan een strijd zijn. Een strijd voor acceptatie. Met jezelf. Met mensen in de omgeving, die niet altijd begrijpen waar je tegenaan loopt. Hoormij∙NVVS begrijpt dat en streeft ernaar dat goede (hoor)zorg vanzelfsprekend is voor iedereen, nu en in de toekomst. 

Tinnitus: Zoektocht naar een oorzaak of medicijn

Waar de één er redelijk mee kan omgaan, gaat de ander door een ware hel. Als tinnitus zich ineens aandient vraag je je misschien af hoe dat ineens komt, wat de oorzaak is en als het langer duurt of het nog verdwijnt. Als de tijd verstrijkt en je na een bezoek aan de KNO-arts hoort dat er geen medicijn voor is, ga je misschien tóch op zoek naar artsen en behandelingen die je verder kunnen helpen. Begrijpelijk. Er vindt veel wetenschappelijk onderzoek plaats, maar helaas is er nog geen remedie. En er zijn behandelingen mogelijk om er beter mee te leren leven. Hoormij·NVVS blijft hier aandacht voor vragen en geeft – voor nu – handvatten in het proces van de eerste klachten tot er succesvol mee omgaan. Dat kan vaak. Ben je in paniek? Deze tips kunnen je helpen.

Duizeligheid en Evenwicht

Een goede diagnose bij evenwichtsproblematiek is noodzakelijk! So Stoned helpt om je klachten in kaart te brengen en tot een goede diagnose te komen. Het Balance Disorder Spectrum is een handig online interactief Engelstalig overzicht van alle bekende evenwichtsaandoeningen.

BalanceBelt

De riem helpt patiënten met problemen aan het evenwichtsorgaan om beter de balans te bewaren. De BalanceBelt geeft trilsignalen af wanneer een patiënt uit balans dreigt te raken. De drager van de riem corrigeert dan automatisch de lichaamshouding. De Balance Belt is sinds begin juli 2020 commercieel verkrijgbaar. Het is mogelijk dat patiënten de riem uitproberen. Meer informatie hierover bij het MUMC, afdeling KNO. 

Advies gezondheidsraad

Rijksoverheid

Hoorzorg noodzakelijk