“Een kleine wederzijdse inspanning kan soms het verschil maken tussen erbij horen of erbuiten staan”
“Een kleine wederzijdse inspanning kan soms het verschil maken tussen erbij horen of erbuiten staan”
Nog geen lid?Ontdek de voordelen!
Praat mee!Lees en deel waardevolle tips op het lotgenotenforum
Volg onsAbonneer je op onze nieuwsbrief

Ben ik slechthorend?

Slechthorendheid wil zeggen dat je minder hoort. Dat klinkt simpel, maar dat is het (helaas) niet. Wie denkt dat mensen die slecht horen met een hoortoestel weer alles kunnen horen, heeft het mis. Soms is dat het geval, maar bij veel slechthorenden niet.

Hoormij∙NVVS zet zich in voor alle slechthorenden in Nederland. Wij helpen slechthorenden via voorlichting, belangenbehartiging en lotgenotencontact. We bieden ook specifieke informatie en ondersteuning voor ouders van slechthorende kinderen. Op onze site lees je bijvoorbeeld meer over hoortesten bij baby's en kinderen en over onderwijs. 

 
Stichting Hoormij in actie
Hoorwijzer onlineHoorwijzer is de site boordevol informatie over hoortests, hoorspecialisten, hoorhulpmiddelen en vergoedingen van Stichting Hoormij. Met jaarlijks circa 135.000 unieke bezoekers een site die voorziet in een informatiebehoefte. Hoorwijzer is de enige onafhankelijke site over alles wat met hoorhulpmiddelen te maken heeft, gemaakt voor en door slechthorenden. 
Video NmGWie (zwaar) slechthorend is, komt vaak diverse communicatieproblemen tegen. Het leren van NmG, Nederlands met ondersteunende gebaren, kan dan uitkomst bieden. Stichting Hoormij maakte hierover een informatieve video. Bekijk deze hier.
Voor meer informatie over spraakafzien en NmG ga je naar stichtinghoormij.nl/spraakafzienNmG.