Schenken aan Hoormij∙NVVS met belastingvoordeel

Leven met tinnitus, slechthorend- of duizeligheid en evenwichtsproblemen kan een strijd zijn. Een strijd voor acceptatie. Met jezelf. Met mensen in de omgeving, die niet echt begrijpen wat je meemaakt. In gesprek met artsen om steeds opnieuw te moeten uitleggen wat de onzichtbare gevolgen zijn. Hoormij∙NVVS begrijpt dat en streeft ernaar dat goede (hoor)zorg vanzelfsprekend is voor iedereen, nu en in de toekomst. Daar kun je ons bij ondersteunen - met belastingvoordeel.

Wist je dat jouw bedrag zelfs te verhogen is, zonder zelf meer te betalen? De Belastingdienst betaalt in dat geval mee aan jouw gift.

Hoe het werkt, een voorbeeld

Jij geeft ons met jouw periodieke schenking een hoger bedrag en de belastingdienst betaalt jou het verschil terug. Hoormij∙NVVS krijgt dus meer geld, zonder dat het jou extra geld kost. Een voorbeeld. Een donateur met een jaarinkomen van € 32.000,- geeft iedere maand € 10,- aan Hoormij∙NVVS. Dus € 120,- per jaar. Dat is te weinig om van de Belastingdienst terug te krijgen. Tenzij de bijdrage omgezet wordt naar een periodieke schenking en verhoogd wordt naar € 194,- per jaar. Omdat deze donateur in belastingschijf van 38,1% valt krijgt deze persoon € 74,- terug van de Belastingdienst. Zo betaalt deze donateur nog steeds € 120,- per jaar, maar ontvangt onze organisatie meer geld. Op deze manier kan Hoormij∙NVVS meer betekenen voor mensen met een gehoor- en evenwichtsaandoening, zonder dat jij meer betaalt.

Periodiek schenken aan Hoormij∙NVVS

Als je jouw donatie aan Hoormij∙NVVS voor minimaal vijf jaar vastlegt als periodieke schenking, dan kun je je gift aftrekken van de belasting. De Belastingdienst geeft dan een deel van het geschonken bedrag terug. Als je dat belastingvoordeel óók wilt doneren – geheel of gedeeltelijk – dan help je nog meer mensen met een gehoor- en/of evenwichtsaandoening, terwijl je netto hetzelfde betaalt.

  • Regel het meteen en vul dit formulier in om jouw schenking met belastingvoordeel vast te leggen. De toelichting vind je in één van de groene buttons op deze pagina. Download het formulier, en vul het in.
  • Retourneren kan via info@stichtinghoormij.nl (o.v.v. periodiek schenken) of stuur het naar Hoormij∙NVVS. Randhoeve 221, 3995 GA Houten.

Laat je informeren via de Belastingdienst

Of bereken eerst het belastingvoordeel in jouw situatie. Meer informatie vind je op de Belastingdienst. Het tarief waartegen een gift maximaal aftrekbaar is, daalt vanaf 2020 met 3% per jaar tot een aftrektarief van 37,05% in 2023. Het werkelijke percentage kan dan iets afwijken. Daardoor neemt het fiscale voordeel geleidelijk iets af.

De voordelen van belastingvrij schenken 

  • Alle donaties zijn aftrekbaar – er is dus géén drempelbedrag en ook geen maximum.
  • Je krijgt een deel van de donatie terug van de Belastingdienst.
  • Je kunt dat voordeel zelf houden, óf toevoegen aan jouw donatie (geheel of gedeeltelijk). Kies je voor het laatste, dan steun je nog meer mensen met een gehoor- en/of evenwichtsaandoening, terwijl je netto hetzelfde betaalt.
  • Jouw gehele gift komt ten goede aan Hoormij∙NVVS, terwijl je netto hetzelfde betaalt. omdat je dankzij de ANBI-status geen schenkbelasting hoeft te betalen.

Hoe ondersteunt Hoormij∙NVVS?

We bieden betrouwbare voorlichting en informatie, organiseren bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen en behartigen de belangen van mensen met gehoor- en evenwichtsaandoeningen bij het ministerie van VWS, zorgverzekeraars, audiciens en audiologen. Waar dat kan, werken we aan preventie en we volgen de ontwikkelingen op het gebied van onderzoek. Voor al die mensen die hiermee te maken hebben. Lees meer over onze impact en bereik.

Ik wil periodiek schenken
Toelichting periodiek schenken