Vrijwilliger bij Hoormij∙NVVS

Vrijwilligers zijn voor Hoormij∙NVVS van onschatbare waarde en dat is niet voor niets: de ervaringskennis en betrokkenheid die zij meedragen, geeft meerwaarde aan alles wat onze organisatie te bieden heeft. We zijn constant op zoek naar mensen die zich vrijwillig willen inzetten voor mensen met een gehoor- en evenwichtsaandoening. 

Hoormij∙NVVS heeft jou nodig!

Bij Hoormij∙NVVS is altijd wat te doen. In commissies of in afdelingen. Vanwege de grote diversiteit aan werkzaamheden is er waarschijnlijk ook een vrijwilligersfunctie die past bij jouw kennis, ervaring en vaardigheden. Functies waar je aan kunt denken zijn: redacteur voor een afdelingsnieuwsbrief, voorzitter van een commissie of afdeling, notulist, voorlichter, voorzitter bij bijeenkomsten, penningmeester of organisator lotgenotencontact. Als je graag vrijwilliger wilt zijn, dan bespreken we de mogelijkheden.


Voordelen vrijwilligerswerk

  • Je krijgt waardering voor het werk en het geeft voldoening.
  • Je maakt onderdeel uit van een team van mensen die precies weten wat je doormaakt en rekening houden met jouw situatie.
  • Je ervaart de gezelligheid van persoonlijk contact met andere vrijwilligers.
  • Je kunt jezelf ontwikkelen en ontplooien, met name door trainingen en activiteiten.
  • Hoormij∙NVVS faciliteert voorzieningen (zoals ringleidingen, schrijftolken en microfoons), zodat jij jouw werkzaamheden goed kunt uitvoeren.
  • Hoormij∙NVVS biedt handleidingen om jou op weg te helpen bij het organiseren van diverse bijeenkomsten.
  • Je kunt met je eigen aandoening andere mensen helpen.
  • De tijd die je wilt besteden aan je vrijwilligerswerk kun je in overleg met ons vaststellen.
  • Je ontvangt de speciale vrijwilligersnieuwsbrief Hoorzaken. 

Afspraken

Waar samen gewerkt wordt, moeten ook samen afspraken worden gemaakt. Wij gaan uit van het motto 'vrijwillig, maar niet vrijblijvend'. Alle afspraken zijn vastgelegd in de huisregels en een aantal bijbehorende documenten.

Stappenplan aanmelding

Je vult het inschrijfformulier vrijwilliger in en stuurt deze naar de vrijwilligersondersteuner Corrine Verwer via corrine.verwer@stichtinghoormij.nl. Hierna volgt een kennismakingsgesprek in Houten. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw wensen en die van Hoormij∙NVVS. Vervolgens maak je kennis met een lid van de betreffende afdeling of commissie waarin je bent geïnteresseerd en/of waar een vacature is. Heb je samen met de afdeling of commissie besloten door te gaan, dan neem je deel aan de introductiedag.  Deze bijeenkomst vindt één keer per jaar plaats. 

Vrijwilligersvacaturebank

In de vrijwilligersvacaturebank staan de openstaande vacatures van dit moment. Heb je geen vacature gevonden die bij je past? Vul dan toch het inschrijfformulier vrijwilliger in of neem vrijblijvend contact op met de vrijwilligersondersteuner.