Ervaringen uitwisselen over hyperacusis

Ben je overgevoelig voor geluid en heb je (mogelijk) hyperacusis? Wil je graag andere mensen met dezelfde klachten ontmoeten en ervaringen of tips uitwisselen? Dan helpt Hoormij·NVVS je verder.

Praten met lotgenoten die weten wat je voelt, kan fijn zijn. Bijvoorbeeld om elkaar te steunen, ervaringen, vragen of tips te delen. Zonder alles te hoeven uitleggen, want een bondgenoot begrijpt je. Je bent niet alleen.

Gespreksgroepen hyperacusis

De werkgroep hyperacusis van Hoormij·NVVS organiseert regelmatig (online) gespreksgroepen. In een klein groepje ga je met elkaar in gesprek, onder begeleiding van een ervaringsdeskundige. 

Gespreksgroepen ernstige hyperacusis (zónder geluid)

Heb je ernstige hyperacusis en wil je graag praten met mensen die hier ook mee te maken hebben? Is een gewoon gesprek of beeldbellen voor jou een probleem? Of is misschien je eigen stem al te belastend? Hoormij·NVVS organiseert een speciale gespreksgroep voor mensen met ernstige hyperacusis. De vorm is aangepast, zodat je lotgenoten kunt ontmoeten zónder geluid. 

Webinars, voorlichting en andere bijeenkomsten

De commissie Tinnitus en Hyperacusis organiseert naast gespreksgroepen diverse andere bijeenkomsten en activiteiten zoals webinars.

Op de hoogte blijven?

De bijeenkomsten zijn te vinden in de agenda en nieuwsbrief. Meld je aan en je krijgt automatisch bericht in je e-mail.

Individueel gesprek

Soms is het prettig om één-op-één met een ervaringsdeskundige of lotgenoot van gedachten te wisselen. Informeer naar de mogelijkheden voor een (eenmalig) gesprek bij de commissie Tinnitus en Hyperacusis via hyperacusis@stichtinghoormij.nl.

Sociale media

Via onze digitale nieuwsbrief houdt Hoormij∙NVVS je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op gehoor- en evenwichtsgebied en van de bijeenkomsten waar je andere mensen hyperacusis ontmoet. Dat kan ook via TwitterYouTube en Facebook en LinkedIn. Hoormij·NVVS heeft geen eigen facebookgroep of forum voor hyperacusis. Buiten de organisatie zijn er bijvoorbeeld de facebookgroepen Leven met tinnitus en hyperacusis.

Tips

  • Hoormij∙NVVS heeft een documentaire over hyperacusis gemaakt. Deze documentaire is beschikbaar met ondertiteling, in het Nederlands en in het Engels.
  • Stel je vraag via de vraagbaak of tijdens inloopochtend van afdelingen.

Contact

Heb je vragen over de gespreksgroepen, zie je er tegenop of heb je andere suggesties? Mail dan naar hyperacusis@stichtinghoormij.nl.

Meer lezen
  • Leeshier een interview met Wijke van der Kooi, auteur, ervaringsdeskundige en lid van de NVVS-commissie Tinnitus & Hyperacusis. 
  • Film Ongehoord HARD doorbreekt taboe gehoorschade onder musici. De film schetst een indringend beeld van de veelal verborgen gehoorproblematiek in de muziekwereld. De film kwam tot stand met medefinanciering van de NVVS-afdeling Rotterdam. U kunt hier het artikel downloaden uit HOREN magazine nr. 1, 2012.
Celestine heeft last van tinnitus en hyperacusis