Hoe ga jij om met je gehoor- en/of evenwichtsaandoening?

En hoe doet een ander dat? Als je te maken hebt met gehoor- en/of evenwichtsproblemen, wil je nog steeds zoveel mogelijk meedoen in de samenleving. Daarvoor is het belangrijk dat je grip krijgt en houdt op je leven. Als je meer over je aandoening weet, kun je betere keuzes maken en ermee omgaan op een manier die bij je past. Je bent niet alleen. Ontdek de kracht van (h)erkenning en ontmoet mensen in met een vergelijkbare aandoening. Een mooi moment om informatie en adviezen uit te wisselen. Veel bijeenkomsten vinden (nog) digitaal plaats (via Teams of Zoom bijvoorbeeld).

Hoormij∙NVVS weet uit ervaring dat als mensen in gesprek gaan met anderen het kan helpen te reflecteren op hun ervaringen. Vrijwilligerscoördinator Corrine Verwer bevestigt dit: “Na gespreksgroepen of webinars kunnen mensen vaak beter of effectiever met bepaalde situaties omgaan. Bovendien versterkt het hun positie ten opzichte van hulpverleners en andere buitenstaanders én hebben gesprekken met gelijkgestemden een positieve invloed op de acceptatie van de aandoening.” Kortom, het is prettig om ervaringen en problemen te delen met iemand die dat begrijpt. Andere voordelen? Grote kans dat je kwaliteit van leven en dat van je naasten verbetert, het je zin in werk stimuleert, wat weer kan leiden tot een verhoging van je productiviteit. Ook kan een goed contact met anderen bijdragen aan een snellere diagnose en een korter zorgproces. Je hebt immers meer kennis van je persoonlijke situatie en aandoening.
Hoormij∙NVVS biedt – in samenwerking met de verschillende commissies en afdelingen – gespreksgroepen, informatiebijeenkomsten en webinars over: slechthorendheid, (jongeren met) tinnitus, hyperacusis, cholesteatoom en duizeligheid en evenwichtsproblematiek.

Gespreksgroepen

Hoormij∙NVVS biedt de mogelijkheid voor (online) groepsgesprekken. In een klein groepje, onder leiding van een ervaringsdeskundige, kun je op een informele manier met anderen in contact komen. Er is ruimte voor het delen van informatie, ervaringen en 'tips en trucs'.
Leden van Hoormij∙NVVS nemen gratis deel, niet-leden betalen bij aanmelding tot een week van tevoren € 2,50, daarna € 5,-.

Webinars

Een Webinar is een lezing, workshop, presentatie of vorm van kennisoverdracht die plaatsvindt via het internet. Deelnemers kunnen de bijeenkomst rechtstreeks op hun eigen computer volgen en de spreker(s) zien en horen. Hoormij∙NVVS organiseert met regelmaat Webinars over de diverse aandoeningen met ervaringsdeskundigen, artsen, therapeuten en/of professionals. Leden van Hoormij∙NVVS nemen gratis deel, niet-leden betalen bij aanmelding tot een week van tevoren € 5,- daarna € 7,50.

Perfect! En de belangrijkste reden om lid te zijn en te blijven.

Fysieke informatiebijeenkomsten

De afdelingen organiseren door het hele land informatiebijeenkomsten op diverse plekken. Denk aan buurthuizen, bibliotheken, beurzen en ziekenhuizen. Ook vinden er kleinschalige huiskamerbijeenkomsten plaats over uiteenlopende onderwerpen.

De (h)erkenning van mijn verhaal: ik hoef niets uit te leggen.’

Agenda en Nieuwsbrief

Houd de agenda in de gaten voor een overzicht van de bijeenkomsten. Wil je een seintje ontvangen? Meld je aan voor de GRATIS tweewekelijkse nieuwsbrief

"Dat ik er bij kon zijn, zonder te reizen. En dat mijn man erbij kon zijn en ervaringen kon horen!"

Een greep uit de bijeenkomsten

Samen sta je sterker! Ga (online) in gesprek!

Lees ook: 

Publicatiedatum: 06 december 2022