Online gespreksgroep Hyperacusis 20-12

Evenementdatum: 20 december 2022

Ben jij overgevoelig voor geluid en kan je normale omgevingsgeluiden slecht verdragen? Dan heb je waarschijnlijk last van hyperacusis.  Wil je andere mensen met dezelfde klachten ontmoeten? Of heb je deelgenomen aan het Webinar hyperacusis en wil je verder praten? Meld je dan aan voor de digitale gespreksgroep die Hoormij∙NVVS organiseert. Het thema is: Vrije tijd en ontspanning.

Vrije tijd en ontspanning heeft iedereen nodig. Het is belangrijk maar hoe doe je dat als je hyperacusis of overgevoeligheid voor geluid hebt? Wat geeft jou rust en ontspanning? Hoe doe je dat? Het thema is breed en kan bijvoorbeeld gaan over hobby’s, creatieve activiteiten, sport, musea en cultuur, wandelen, fietsen in de natuur of mindfulness.

In een klein groepje (maximaal 5-6 personen) gaan we onder leiding van een ervaren gespreksleider vanuit de werkgroep hyperacusis in op jullie vragen. Ook is er gelegenheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen en krijg je 'tips en trucs’.

20 december 2022 van 13.30 tot 15.00 uur via TEAMS
De bijeenkomst duurt 1 uur en kan op verzoek worden verlengd tot maximaal 1,5 uur. Korter deelnemen mag ook als het erg belastend is.

Eigen bijdrage
Leden van Hoormij∙NVVS kunnen gratis deelnemen, niet-leden betalen bij aanmelding tot en week van tevoren € 2,50, daarna € 5,00.

hyperacusis@stichtinghoormij.nl

Deelname
Kort vóór de bijeenkomst ontvang je een link met instructies om deel te kunnen nemen aan de gespreksgroep.

Schrijftolk
Een schrijftolk wordt geregeld bij minimaal twee verzoeken daarvoor. Geef dit tijdig aan. Bij minder dan twee verzoeken kan een deelnemer zelf een schrijftolk meenemen indien van toepassing.

Toegankelijkheid

Beperkt achtergrondgeluid, indien mogelijk ondersteuning van een schrijftolk (ondertiteling) of automatische ondertiteling, twee korte pauzes. Meedoen zonder het horen van geluid of gebruik van eigen stem is mogelijk.

Gewoon welkom - kom erbij.

Aanmelden

• Stuur een mail naar hyperacusis@stichtinghoormij.nl met jouw naam, mailadres, telefoonnummer en of je een schrijftolk wilt.
  • Als je lid bent van Hoormij∙NVVS jouw lidnummer en vermelding van ‘gespreksgroep hyperacusis + datum’.
  • Als je vragen hebt voor de gespreksleider, kun je deze ook in de mail vermelden.
  • Als tenminste twee mensen een schrijftolk nodig hebben, gaan wij iemand zoeken.
  • Indien je geen lid bent, wil je dan bovengenoemd bedrag overmaken op NL82RABO0300773269 t.n.v. Stichting Hoormij te Houten o.v.v. jouw naam en ‘8850 + Gespreksgroep hyperacusis + datum’.
  • Jouw aanmelding is definitief na ontvangst van de deelnemersbijdrage (indien van toepassing) én de aanmeldingsmail.
  • Door aanmelding ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens t.b.v. deze bijeenkomst en het toesturen van een evaluatieformulier en follow-up na de bijeenkomst. De gegevens worden binnen een half jaar na de bijeenkomst vernietigd.

Vragen of meer informatie?

Heb je vragen, zie je er tegenop of heb je suggesties om het voor jou nóg toegankelijker te maken? Mail naar hyperacusis@stichtinghoormij.nl

Dit vind je misschien ook interessant: