Nieuw: Rotterdams duizeligheidscentrum

Franciscus Gasthuis & Vlietland en Maasstad Ziekenhuis krijgen er een nieuwe poliklinieklocatie bij. Vanaf maandag 4 oktober 2021 kunnen hun patiënten voor bepaalde specialismen terecht bij polikliniek Willemsplein in het centrum van Rotterdam. Naast bestaande poliklinieken en een Slaapcentrum, wordt er ook een geheel nieuw Duizeligheidscentrum geopend.

‘Met deze locatie bieden wij continuïteit van zorg aan onze patiënten in het centrum van Rotterdam. Patiënten kunnen op de locatie terecht voor poliklinische zorg, onderzoeken en behandelingen. Daarnaast zijn er faciliteiten om de patiënten digitaal zorg te verlenen als dat kan’, aldus een enthousiaste Suzanne Korthorst, directeur transmurale zorg, Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Rotterdams Duizeligheidscentrum

Met de poliklinieken van de twee ziekenhuizen is er veel kennis op één locatie bij elkaar gebracht. Voor de longartsen, KNO-artsen, neurologen en psychologen van beide ziekenhuizen, het Erasmus MC én oefentherapeuten uit de regio, een reden om het splinternieuwe Rotterdams Duizeligheidscentrum op te richten. In Rotterdam worden jaarlijks zo’n 1.800 mensen met complexe duizeligheidsklachten doorverwezen. De oorzaak van duizeligheid is niet altijd duidelijk. Waar deze patiënten voorheen langs verschillende specialismen werden gestuurd, want de oorzaken zijn heel divers, worden ze in het Rotterdams Duizeligheidscentrum geholpen door een goed op elkaar afgestemd, specialistisch team. Door deze samenwerking wordt de oorzaak van duizeligheid sneller achterhaald en kan een gerichte behandeling én nazorgtraject worden gestart. De Beter Keten heeft belangrijk bijgedragen aan de totstandkoming van het Rotterdams Duizeligheidscentrum.

Polikliniek Willemsplein is te vinden aan het Willemsplein 495 op de 2e verdieping van de Hoge Erasmus Offices.

Lees ook:

Publicatiedatum: 07 oktober 2021