Arno Lieftink: Goede toegankelijke uitleg over tinnitus is erg belangrijk

"Goede en makkelijk toegankelijke uitleg en adviezen zijn voor iemand met tinnitus erg belangrijk om uit de greep van de klacht te raken. Dat voor tinnitus geen genezende behandeling bestaat, betekent niet dat er niets aan te doen valt. Laat je informeren tijdens de Online Conferentie Oorsuizen – Tips voor Tinnitus op zaterdag 27 maart 2021.", aldus psycholoog Arno Lieftink. Hij is één van de sprekers tijdens de digitale bijeenkomst en vertelt meer over de mogelijkheden op het gebied van behandeling en actieve zelfhulp.

Arno Lieftink bespreekt een aantal tips voor het leren hanteren van tinnitus en het ontwikkelen van een strategie om er minder last van te hebben. Daarbij komen aspecten van neuropsychologie aan de orde en moderne opvattingen vanuit de acceptatie en commitment- therapie.Ook vertelt hij over de achtergronden voor het schrijven van zijn boek Oorzaken’ actieve zelfhulp bij tinnitus en hyperacusis en de manier waarop het te gebruiken is. Arno Lieftink is al vele jaren werkzaam als psycholoog bij de audiologische afdelingen van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Hij is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met gehoorproblematiek en met name tinnitus (oorsuizen) en hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). In 2019 verscheen zijn boek Oorzaken.

Programma

Presentator - en voorzitter van Hoormij.NVVS - Roelof Eleveld interviewt diverse (ervarings)deskundigen, onder wie Sander de Kramer over de piep in zijn oren, audioloog Peter van Hengel over tinnitusbehandelingen, Prof. dr. Pim van Dijk over hersenonderzoek en toekomstperspectief, Audioloog en kunstenaar Dyon Scheijen over kunst en creativiteit versus tinnitus en KNO-arts Diane Smit over de oorzaken, Je kunt kiezen uit verschillende presentaties van behandelaren en onderzoekers. Ook krijg je antwoord op vragen als: Wat is tinnitus? Wat zijn de ervaringen van anderen? Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van behandeling en hoe kan ik leren er zo goed mogelijk mee te leven? Je bent niet alleen. Er wordt wereldwijd hard gewerkt om meer inzicht en grip te krijgen op de aandoening.

Aarzel niet en meld je nú aan

Patiëntenorganisatie Hoormij∙NVVS organiseer deze online informatiedag: Tips voor Tinnitus op 27 maart 2021. De centrale thema’s? Onderzoek, behandeling en perspectief voor mensen met tinnitus. Ervaringsdeskundigen, behandelaren en onderzoekers vertellen je in een wervelend programma over tinnitus en de behandelopties. De bijeenkomst vindt plaats van 10.30 tot 16.00 uur. Niet-leden betalen € 19,50. Leden zijn gratis. Aanmelden is verplicht. Kijk voor meer informatie en de wijze van deelnemen op: stichtinghoormij.nl/conferentie

Lees ook:

Publicatiedatum: 23 maart 2021