Sander de Kramer te gast bij Online Conferentie Oorsuizen over zijn tinnitus

...over de piep in zijn oren die nooit meer wegging. Op 27 maart 2021 organiseert Hoormij.NVVS een Online Conferentie Oorsuizen. Ervaringsdeskundigen, behandelaren en onderzoekers vertellen je in een wervelend programma over tinnitus en de behandelopties. Eén van de gasten is Sander de Kramer. Acht jaar geleden kreeg hij last van evenwichtsstoornissen en tinnitus, een harde piep in zijn oren. Dat had zo'n impact op zijn leven dat overwoog om eruit te stappen. De evenwichtsstoornissen verdwenen, maar de piep bleef. Hij vond een manier om ermee te leven. Een levensles van een rasoptimist.

Presentator - en voorzitter van Hoormij.NVVS - Roelof Eleveld interviewt diverse (ervarings)deskundigen. Je kunt kiezen uit verschillende presentaties van behandelaren en onderzoekers. Ook krijg je antwoord op vragen als: Wat is tinnitus? Wat zijn de ervaringen van anderen? Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van behandeling en hoe kan ik leren er zo goed mogelijk mee te leven? Je bent niet alleen. Er wordt wereldwijd hard gewerkt om meer inzicht en grip te krijgen op de aandoening.

Sander de Kramer

Sander de Kramer ontvangt een Four Freedoms Award, een internationale prijs die eerder werd uitgereikt aan onder andere Nelson Mandela, de Dalai Lama en Kofi Annan, voor zijn baanbrekende werk in Sierra Leone, waar hij met zijn Sunday-Stichting kinderen een beter leven bezorgt. Gevraagd naar zijn 'levenslessen', zegt De Kramer: 'Dat je overal, hoe groot de modderput ook is, mooie, inspirerende mensen tegenkomt die bereid zijn hun leven op het spel te zetten om de wereld beter te maken.' In 2013 kwam hij zichzelf tegen. Toen hij wakker werd was daarin ineens die piep die nooit meer weg ging. Sander vertelt kort over zijn eigen ervaringen tijdens de conferentie. Niet voor zichzelf maar om die ruim 1 miljoen mensen te helpen die dagelijks met tinnitus worden geconfronteerd.

Een greep uit het programma

  • Interview met twee ervaringsdeskundigen
  • De levensles van Sander de Kramer
  • Première van de voorlichtingsanimatie over de ‘reis’ van de tinnituspatiënt
  • Audioloog Peter van Hengel (Audiologisch Centrum Apeldoorn) over de tinnitusbehandelingen
  • Resultaat van de enquête ‘Corona en het verband met tinnitus
  • KNO-arts dr. Diane Smit gaat dieper in op wat tinnitus is
  • Prof. dr. Pim van Dijk over hersenonderzoek en toekomstperspectief
  • Audioloog en kunstenaar Dyon Scheijen over kunst en creativiteit versus tinnitus


Het hele programma vind je hier.

Aanmelden

Leden
Ben je lid van Hoormij∙NVVS, dan is de online voorlichtingsdag gratis. Wil jij erbij zijn? Stuur dan een mailtje met de gegevens (voorletters, naam, woonplaats, mailadres en lidnummer) aan: info@stichtinghoormij.nl. Je ontvangt, na controle van je lidmaatschap, binnen enkele dagen een bevestiging van je aanmelding.

Niet leden
Niet-leden betalen € 19,50.

Ja, ik meld me aan

Lid worden?
Als je lid wordt van Hoormij∙NVVS (kosten: jaarlijks € 49,50) kun je gratis deelnemen. Je ontvangt dan vier keer per jaar het Hoormij Magazine en kunt gratis of tegen gereduceerd tarief deelnemen aan andere (digitale) bijeenkomsten van Hoormij∙NVVS. En belangrijker nog: je helpt ons mensen met een gehoor- en evenwichtsaandoening te ondersteunen met goede voorlichting en informatie.

Ja, ik word lid van Hoormij∙NVVS

Publicatiedatum: 22 maart 2021