Voorstelling Metamoorfose volgens ervaringsdeskundige écht hyperacusis-proof

Echt overal is aan gedacht: meten van het geluidsniveau, geen geluid boven gespreksniveau (65dB), gedimd licht, onhoorbaar bewegen, rustige opbouw en afbouw van geluid tijdens het zingen, geen microfoons of versterking, een kleine rustige theaterzaal met stoffen bekleding en prettige akoestiek. Zelfs zo goed dat Rianna, ervaringsdeskundige en lid van de commissie tinnitus en hyperacusis bij Hoormij·NVVS, toch even goed moet nadenken over de vraag naar verbeterpunten: "Je mag tijdens de voorstelling de zaal uitlopen als het te veel wordt, maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik daar geen seconde aan heb gedacht." Kom je naar Metamoorfose?

"Aan het begin wordt je meteen meegenomen in de beleving van de man in het gras. De verhaallijn is prachtig goed vormgegeven. De monologen geven herkenning en zijn een genot om naar te luisteren. Ook het zingen - prachtige stemmen - is een genot om naar te luisteren. Ik zie veel herkenning van ervaringen, een persoonlijk zoektocht en het onbekende, ongrijpbare. De manier waarop dat naar voren komt is fijn om te ervaren en zo leuk dat het eigenlijk niet in woorden is te omschrijven", aldus Rianna.

Absolute aanrader

Metamoorfose is een prachtige voorstelling en een absolute aanrader voor een leuk en ontspannen avondje uit als je hyperacusis hebt of last hebt van gevoeligheid voor geluid of prikkels. Niet alleen als je er zelf last van hebt. Het is een bijzondere gelegenheid voor een gezellig uitstapje met je partner, vriend(in) of andere naasten.

Bewondering

Het project dat tot het prachtige resultaat Metamoorfose heeft geleid is een grote uitdaging geweest voor iedereen die aan de productie heeft meegewerkt. Het is niet makkelijk om een geluidsarme voorstelling te ontwerpen of zachtjes te bewegen en zingen. Rianna:  "Ik heb daar veel bewondering voor. Superfijn dat zij de uitdaging wilden aangaan en het is gelukt om de vele mensen met gevoeligheid voor geluid eindelijk weer te kunnen laten genieten van muziektheater, iets wat een ongrijpbare droom leek."

Een stil applaus en complimenten voor iedereen die aan het project heeft gewerkt!

Voorstelling bijwonen?

5 juli 2022 - 19.00 uur en 20.00 uur - Rosmalen

8 juli 2022 - 19.00 uur en 20.00 uur - Deventer

11 juli 2022 - 19.00 uur en 20.00 uur - Amsterdam

Lees ook:
Publicatiedatum: 04 juli 2022