De Mesdag Collectie: prikkelarme openstelling

De Mesdag Collectie is het museum met de uitzonderlijke verzameling 19de-eeuwse kunst van de beroemde zeeschilder en kunstverzamelaar Hendrik Willem Mesdag en zijn vrouw Sientje Mesdag van Houten. De collectie is vooral bekend vanwege de verzameling Franse meesterwerken van de School van Barbizon, één van de grootste en belangrijkste ter wereld. De collectie bevat talloze meesterwerken van o.a. Charles-François Daubigny, Théodore Rousseau en Jean-François Millet. En er zijn schilderijen, aquarellen en tekeningen van de Haagse School. Ze organiseren een aantal keer per jaar een prikkelarme openstelling voor volwassenen.

Praktische informatie

Wanneer?

Wat kan je verwachten?

  • Ontvangst door getrainde medewerkers;
  • Een stille ruimte om even tot rust te komen, tijdens of na het bezoek;
  • Minder bezoekers;
  • Krukjes om mee te nemen op zaal;
  • De videoschermen zijn uitgeschakeld;
  • De lichten zijn waar mogelijk gedimd;
  • Tijdens de openstelling is het mogelijk om zelfstandig door het museum te lopen.

Tip: Tijdens het museumbezoek kun je in verschillende zalen het gekraak van de houten vloeren of het geluid van het klimaatsysteem horen. Neem als je gevoelig bent voor geluid oordoppen mee of leen deze bij de balie op de begane grond.

Bezoekduur
Bezoekers die bijna alles aandachtig bekijken, blijven ongeveer anderhalf uur in het museum.

Reserveren
Er mogen 6 bezoekers per 20 minuten het museum in. Je kunt reserveren door een e-mail te sturen naar info@demesdagcollectie.nl of door het aanmeldformulier in te vullen. Geef bij de reservering via de mail aan voor welke starttijd je kiest. Het ticket voor het museum kun je tijdens de openstelling aan de balie betalen.

Meer prikkelarme tentoonstellingen of voorstellingen bijwonen? Check de prikkelarme cultuuragenda

Lees ook:

Publicatiedatum: 01 juli 2024