Informatiebijeenkomsten tinnitus tijdens Week van het Oorsuizen 2020

Van 4 tot en met 10 februari 2020 organiseert Hoormij.NVVS voor de 6e keer de Week van het Oorsuizen. Ruim 1 miljoen mensen in Nederland hebben hiermee te maken. Het aantal stijgt, vooral onder jongeren. Goede voorlichting en preventie zijn meer dan ooit nodig. Tijdens de Week van het Oorsuizen luidt Hoormij.NVVS opnieuw de noodklok. Ook zetten wij ons in om mensen te informeren over de ontwikkelingen, de mogelijkheden op het gebied van behandeling en het aanbod aan hulpverlening. Middels voorlichting, lotgenotencontact en belangenbehartiging. Er vinden verschillende activiteiten plaats tijdens deze week.  

Tinnitus is het waarnemen van een piep, brom, fluit, suis, gepomp of ander geluid in het hoofd, of in één of beide oren, zonder dat er een externe geluidsbron aanwezig is. Tinnitus noem je ook wel oorsuizen. Het geluid kan zo indringend zijn dat het van invloed is op alle facetten van je leven. Goede voorlichting en preventie zijn daarom meer dan ooit nodig.

Strijd

Te maken hebben met tinnitus kan een strijd zijn. Met jezelf, voor acceptatie. Met mensen in je omgeving, die niet echt door hebben wat je meemaakt. In het gesprek met artsen bij wie je steeds opnieuw moet uitleggen wat de gevolgen zijn van je aandoening. Als de diagnose oorsuizen is gesteld, krijg je van de arts vaak te horen dat je er maar mee moeten leren leven. Er is immers medisch gezien in vrijwel alle gevallen niets aan te doen. Maar hoe moet je dan verder?

Informatiebijeenkomsten en lezingen tinnitus 

Publicatiedatum: 20 januari 2020