Hoormij Magazine, dé wegwijzer voor wie een gehoor- en/of evenwichtsaandoening heeft

Het mei-nummer van Hoormij Magazine is dáár! Met op de cover Maria Grijpma. Met het boek 'Klein geluk als je ziek bent' - dat ze samen schreef met Inge Jager - vertelt ze hoe je je levensgeluk kunt vergroten. "Je bent niet je aandoening", stelt ze. "Je kunt echt van alles doen om je beter te voelen." Ook is er het verhaal van Claudia, moeder van Fliere (7). Zij waarschuwt andere ouders dat niet alle middenoorontstekingen 'gewoon' overgaan. En is er aandacht voor het belang van onderzoek als je te maken hebt met slechthorendheid in de familie, de infographic 'Een hoortoestel in vijf stappen' helpt je het voor joú beste hoortoestel te krijgen en BPPD blijkt goed te behandelen. Hoormij Magazine, een wegwijzer voor iedereen met een gehoor- en evenwichtsaandoening.

Als je te maken hebt met een chronische ziekte of aandoening kan je leven er anders uitzien. Je bent misschien gefrustreerd, wanhopig of machteloos. Je moet vaker naar een specialist en kunt wellicht niet meer doen wat voorheen nog wel kon. De toekomst is onzeker. Maar let op: je bént niet je diagnose, je bent veel meer dan dat. Dat je boos, verdrietig of moe bent, is logisch. Toch hoef je geen slachtoffer te zijn. Neem regie over je leven. Hoe? Maria Grijpma en Inge Jager schreven er een boek over: Klein geluk als je ziek bent.

Cholesteatoom

Gehoorverlies, een loopoor en druk op het oor zijn de meest voorkomende symptomen. Maar hoe maakt een kind duidelijk wat er aan de hand is? Claudia Bierlee vertelt het verhaal van haar zoon Fliere, die op 3-jarige leeftijd de diagnose cholesteatoom krijgt.

DFNA21

Annemieke Mulder werd slechthorend en zij was niet de enige in haar familie. Een erfelijkheidsonderzoek volgde. En hoewel een oorzaak niet altijd gevonden wordt, kwam het Radboud UMC met de diagnose: DFNA21, een grote doorbraak.

BBPD is goed te behandelen

BPPD is de meest voorkomende vorm van draaiduizeligheid en tevens nog een grote onbekende, maar ook goed en makkelijk behandelbaar, zegt Willem Kelders, KNO-arts in het Rotterdamse Sint Franciscus & Vlietland ziekenhuis.

Een hoortoestel in vijf stappen

Toe aan je eerste hoortoestel(len) of aan een nieuwe? Dan wil je natuurlijk de beste mogelijkheden. Iedereen in Nederland heeft recht op een goed passend hoortoestel. Passend in alle betekenissen van het woord. De nieuwe infographic Een hoortoestel in vijf stappen helpt je om het voor jou beste hoortoestel te krijgen.

Verder: boeiende columns, tips voor omgaan met tinnitus, werk & gehoorverlies en de rol van de ogen en nog veel meer...

Hoormij Magazine ontvangen?

Hoormij∙NVVS zet zich in om kennis te bundelen en brengt ervaringsdeskundigen samen. Doel: betere en snellere diagnostiek en behandeling, en lotgenotencontact voor mensen met gehoor- en evenwichtsaandoeningen. Met jouw steun kunnen wij een verschil maken. Doneer vandaag nog! Als lid ontvang je Hoormij Magazine 4 keer per jaar in de brievenbus!  Meer info over doneren en lidmaatschap vind je hier. Ontdek wat Hoormij∙NVVS voor jou doet?

Het nieuwe Hoormij Magazine ligt vanaf 28 mei 2021 weer in de bus bij leden van Hoormij∙NVVS.

Relevante links

Publicatiedatum: 01 juni 2021