Audioloog Peter van Hengel spreekt tijdens Online Conferentie Oorsuizen over tinnitusbehandelingen

Dr. ir. Peter van Hengel heeft in diverse functies aan universiteiten, researchinstellingen en bedrijven gewerkt aan modellering van het gehoor en akoestische detectiesystemen. Vanaf 2009 is hij als audioloog werkzaam bij Pento, met speciale aandacht voor tinnituszorg. Tijdens de Online Conferentie Oorsuizen, die Hoormij·NVVS op 27 maart 2021 organiseert is hij één van de sprekers. Zijn presentatie gaat over de kennis die we nu hebben over het ontstaan van tinnitus en waardoor de hinder wordt beïnvloed. Én over de mogelijkheden die er zijn om tinnitusklachten te behandelen. Meer weten? Er is veel ruimte voor het stellen van vragen.

Presentator - en voorzitter van Hoormij.NVVS - Roelof Eleveld interviewt diverse (ervarings)deskundigen, onder wie Sander de Kramer over de piep in zijn oren, Prof. dr. Pim van Dijk over hersenonderzoek en toekomstperspectief, Audioloog en kunstenaar Dyon Scheijen over kunst en creativiteit versus tinnitus en KNO-arts Diane Smit over de oorzaken, Je kunt kiezen uit verschillende presentaties van behandelaren en onderzoekers. Ook krijg je antwoord op vragen als: Wat is tinnitus? Wat zijn de ervaringen van anderen? Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van behandeling en hoe kan ik leren er zo goed mogelijk mee te leven? Je bent niet alleen. Er wordt wereldwijd hard gewerkt om meer inzicht en grip te krijgen op de aandoening.

Aarzel niet en meld je nú aan

Patiëntenorganisatie Hoormij∙NVVS organiseer deze online informatiedag: Tips voor Tinnitus op 27 maart 2021. De centrale thema’s? Onderzoek, behandeling en perspectief voor mensen met tinnitus. Ervaringsdeskundigen, behandelaren en onderzoekers vertellen je in een wervelend programma over tinnitus en de behandelopties. De bijeenkomst vindt plaats van 10.30 tot 16.00 uur. Niet-leden betalen € 19,50. Leden zijn gratis. Aanmelden is verplicht. Kijk voor meer informatie en de wijze van deelnemen op: stichtinghoormij.nl/conferentie

Lees ook:

Publicatiedatum: 22 maart 2021