UMCG zoekt mensen met tinnitus én een goed gehoor voor onderzoek

Het UMCG is bezig met een studie naar de rol van ontstekingen (inflammatie) bij oorsuizen. Voor deze studie zijn ze op zoek naar gezonde mensen met tinnitus én een goed gehoor. Ben je geïnteresseerd? Dan vul je een korte digitale vragenlijst in. Zo bekijken ze of je in aanmerking komt. Als hieruit blijkt dat dat mogelijk zo is, wordt er in het UMCG een gehoortest afgenomen. Als ook deze binnen de waarden van de inclusiecriteria valt, worden er op de prikpoli twee buisjes bloed afgenomen. Hierdoor zijn de verschillende inflammatiewaarden te bepalen.

Steeds meer literatuur wijst erop dat dit een rol speelt bij de generatie van tinnitus. Veel van deze onderzoeken zijn uitgevoerd bij proefdieren. Het onderzoek bij mensen loopt helaas erg achter. Mocht inflammatie inderdaad een rol spelen, dan kunnen er mogelijk nieuwe behandelingen ontwikkeld worden.

Criteria voor deelname

In deze flyer vind je meer informatie over het onderzoek en de criteria.

Meer informatie en contact

Interesse? Neem contact op met Lilian Mennink, de onderzoeker bij het UMCG via l.m.mennink@umcg.nl

Omdat mensen éénmalig naar het UMCG moeten komen (reiskosten worden vergoed en na deelname ontvang je een VVV-bon van €15,-), is het handig als je in de omgeving van Groningen woont.

Lees ook:

Publicatiedatum: 05 juni 2023