ProjectYou2Work zoekt buddy's! Help slechthorenden en doven aan een baan

ProjectYou2Work zet zich om slechthorende en dove jongeren aan het werk te helpen. Dat gebeurt op verschillende fronten: van bewustwording en reflectie bij werkgevers via voorlichting en informatieverstrekking via individuele begeleiding en vaardighedentrainingen van jongeren en pubers tot lobbyen over wet- en regelgeving. ProjectYou2Work is een deelproject van Grow2Work. Het project koppelt jongeren aan een buddy die ook slechthorend of doof is, maar al wel een baan heeft gevonden!


Slechthorende en dove mensen zijn niet bijzonder. Ze moeten alleen op een andere manier communiceren. En daar moet de wereld nog een beetje aan wennen. Met hun buddy voeren deelnemers aan het project steeds een activiteit uit. Wat dat is verschilt van persoon tot persoon. Dat varieert van een advies om een wekker met trilschijf te komen tot het aanpassen van het cv en sollicitatiebrief. Hierbij ligt de nadruk op iemands kwaliteiten en niet op de beperkingen. Ook kun je handvatten krijgen om dit bespreekbaar te maken.

Recent gaven de projectleiders Ine Klösters en Nienke Oosting een interview voor de Scheveningsche Courant. Het artikel staat op pagina 12. 

Belangrijkste boodschap

De belangrijkste vraag voor dit moment: ProjectYou2Work zoekt buddy's. Slechthorenden en doven die jonge werkzoekenden helpen bij het vinden van een baan. Ben jij dat? Neem dan contact op via Nienke Oosting - Projectleider ProjectYou2Work, nienke.oosting@grow2work.nl

Relevante links

Publicatiedatum: 11 juli 2019