NVAB start campagne: Geef je (klein)kind oordoppen cadeau

De Nederlandse Vereniging van Audicienbedrijven (NVAB) start in aanloop naar de feestdagen de campagne ‘Geef je (klein)kind een set oordoppen cadeau’. Zo willen ze op een positieve manier het belang van gehoorbescherming onder de aandacht brengen. Via social media én de aangesloten winkels wil de NAVB mensen motiveren om hierover in gesprek te gaan met hun (klein)kinderen. Gehoorbescherming stelt je immers in staat om niet alleen beter en langer van muziek te genieten, maar ook je vrienden nog te kunnen verstaan. De verhalen van mensen die dat niet deden, zijn ernstig en moeten we voorkomen.

Veilig een concert bezoeken en genieten van muziek, dat is waar vele festivalorganisaties voor staan. Discussies over de geluidsnormen bij evenementen zijn recent weer opgelaaid en ook de Gezondheidsraad brengt daar binnenkort een advies over uit. Het aantal jongeren dat gebruik maakt van gehoorbescherming bij evenementen, festivals en concerten blijft echter rond de 50% hangen, terwijl het aantal jongeren met klachten als tinnitus en gehoorschade toeneemt. Jongeren zien de noodzaak van gehoorbescherming mogelijk niet.
Hier kunnen juist de (groot)ouders een belangrijke rol in spelen omdat zij vaak al meer met de consequenties van gehoorschade geconfronteerd worden.

Lees ook:

Publicatiedatum: 17 november 2022