Nieuwe 8D-podcast 'In het hoofd van' gaat ook over tinnitus

Je zit de hele dag in je eigen hoofd. Of het nu gepieker, gekke gedachtenspinsels of gewoon een gevoel is: alleen jij weet hoe het is om in jouw hoofd te leven. Maar wat nou als je voor héél even in het hoofd van een ander kan kruipen? NPO 3FM en HUMAN duiken met de 8D-podcast In het hoofd van in het hoofd van mensen met mentale problemen. Door de 8D-ervaring hoort de luisteraar het geluid in de podcast van alle kanten op zich afkomen. Zo ervaar je hoe het is om tinnitus te hebben of te leven met angsten. In het hoofd van is sinds dinsdag 6 juni 2023 te beluisteren op NPO Luister en de andere podcastplatformen.

Deliane loopt door een technische fout tijdens een soundcheck tinnitus op. Nu stoort de piep haar zo erg, dat ze zich moeilijk kan concentreren op gesprekken met vrienden, slaapproblemen heeft en snel overprikkeld is. Deliane is een echte muziekliefhebber en gaat vaak naar concerten. Maar de drukte bij dergelijke events zorgen wel voor meer last van haar tinnitus. Is het bezoeken van concerten het nog wel waard?

Let op!

Met deze 8D audio-podcast kom je zo dicht mogelijk bij de continue gedachtestroom van mensen met (mentale) problemen. Door 8D-audio komt de audio van alle kanten op je af. Je brein wordt op zo’n manier voor de gek gehouden dat het voelt alsof wat je hoort afgespeeld wordt in de ruimte zelf, in plaats van dat het via je oortjes of koptelefoon in je oren komt. Voor mensen met tinnitus of hyperacusis een waarschuwing: er zitten geluidseffecten in de podcast die kunnen triggeren. Luister de podcast niet te hard. Of als je er helemaal niet tegen kan, luister 'm niet. Je kan hem altijd sturen aan mensen in je omgeving om hen te laten ervaren hoe het is. Het is natuurlijk voor iedereen anders, maar dan vanuit Deliane’s perspectief.

Deze podcast is in samenwerking met Top Format en NPO Innovatie. Eindredactie: Emma Peters. Presentatie: Ineke van der Hurk. Redactie en edit: Sasha Haasnoot, Ineke van der Hurk, Myrthe van Munster, Ko Musters, Amber IJpelaar.

Lees ook:

Publicatiedatum: 08 juni 2023