Najaarsevenement: De toekomst van het horen

Tijdens het evenement van Écoutez op 11 november 2021 staan de schijnwerpers op de toekomst van het horen. Waar gaat het heen met de ontwikkelingen op hoorgebied? Welke winst is er in de wereld van morgen te behalen voor mensen met gehoorverlies? Een urgente vraag als we kijken naar het rapport van de World Health Organization (WHO) van mei 2021. Daarin staat dat het aantal mensen met gehoorverlies blijft stijgen tot 4 op de 10 in 2050. Werk aan de winkel dus. Kom naar de bijeenkomst evenement en doe je voordeel met de informatie.

Het klinkt zo logisch. Horen doe je met je oren. Maar horen doe je ook tússen je oren. En dat klinkt bijzonder. Hoe dat precies zit legt spreker prof. Dr. Sophia Kramer, auditief functioneren en participatie aan het Amsterdam UMC uit. Zij is van origine neuropsycholoog en weet als geen ander dat je er alleen met je oren nog niet bent. Waarom is daar nog zoveel winst te behalen? En wat betekent dat voor de toekomst van het horen?

Horen met je brein

De andere twee sprekers op het event zijn ook goed thuis op het gebied van horen en gehoorverlies. Taco Drok is verantwoordelijk voor training en educatie bij het gerenommeerde hoortoestelmerk Oticon. Van origine is hij audicien. De dagelijkse praktijk van gehoorverlies heeft hij dus meegemaakt. Dat is ook zijn drive als hij vanuit de BrainHearing™ filosofie vertelt over de noodzaak van goede ondersteuning en wat dat zou kunnen betekenen voor nu en de wereld waarin gehoorverlies geen beperking meer is.
Als specialist verouderingsziekten in het Spaarneziekenhuis in Haarlem en spreker, kijkt Kees Kalisvaart ook naar het brein in relatie tot horen. Hij schenkt vooral aandacht aan de relatie tussen dementie en gehoorafname. Het programma is interactief en laat volop ruimte voor vragen vanuit de bezoekers.

Erbij horen

De twee eigenaren van Écoutez, Ilse en Lisette Kolenbrander organiseren dit najaarsevent omdat ze klanten en relaties graag meenemen in de ontwikkelingen op hoorgebied. ‘We willen laten zien dat het bij gehoorverlies niet alleen om de verkoop van hoortoestellen draait’, zegt Lisette. Het gaat om hooroplossingen die verder gaan dan een toestel alleen. Dan borduur ik voort op wat professor Kramer zegt. Dat horen ook tússen je oren zit. Aandacht, coaching en begeleiding is van belang bij gehoorverlies.’ Ilse vult aan: ‘Het komt nog te vaak voor dat mensen een hoortoestel aanschaffen om het apparaat vervolgens in een lade te stoppen omdat het toch niet voldoet aan hun wensen. Omdat het niet goed werkt en niet past bij hun dagelijks leven. Hoe belangrijk een juiste hooroplossing is merken wij als audicien als we klanten spreken die wél een goed toestel hebben. Zij zeggen dat het zorgt voor verbetering van kwaliteit van leven. Dat ze er weer bij horen. Die feedback houdt ons scherp. Het is de reden om contact te houden met onze klanten. En ze af en toe op iets extra’s te trakteren, zeker na zo’n lockdown door corona, zoals dit event.’

Meer informatie

Wil je ook meer weten over de toekomst van het horen? Bezoek dan het event. Meld je via de site -gratis – aan. Het event van Écoutez ‘de toekomst van het horen’ is op 11 november 2021 van 10.00 tot 13.30 uur in Groot Kievitsdal in Baarn. Meer informatie staat op www.ecoutez.nl/najaarsevent

Lees ook:

Publicatiedatum: 02 november 2021