Live ondertiteling aanzetten in Teams

Video- en audiogesprekken in Microsoft Teams kunnen een uitdaging zijn voor mensen die slecht horen. Het is in MS Teams al een tijdje eenvoudig om live ondertiteling in te schakelen. Klik op de drie puntjes bovenin je scherm en daarna op ‘Taal en spraak’ en dan op ‘Livebijschriften inschakelen’. Microsoft heeft nu een volgende stap gezet om Teams toegankelijker te maken voor slechthorenden en doven. Klik maar eens op Instellingen en dan op Toegankelijkheid.


De functie Livebijschriften zorgt ervoor dat alles wat je zegt als tekst zichtbaar is. De tekst verschijnt alleen op het scherm van de persoon die live ondertiteling heeft geactiveerd en niet op de schermen van de andere gespreksdeelnemers. Als het gesprek eindigt, verwijdert Teams de ondertiteling automatisch.

Klik op de drie puntjes bovenin je scherm en daarna op ‘Taal en spraak’ en dan op ‘Livebijschriften inschakelen’. 

Je krijgt een pop-up scherm te zien, waarin je de taal van de vergadering kunt instellen. En je kunt dit gelijk opslaan voor alle toekomstige vergaderingen.


Nieuwe opties voor toegankelijkheid van vergaderingen

Microsoft heeft nu een volgende stap gezet om Teams toegankelijker te maken slechthorenden en doven. Klik maar eens op Instellingen en dan op Toegankelijkheid.

Er zijn twee opties: Gebarentaal of Live Ondertiteling. 

In ditzelfde scherm kun je ook instellen dat de ondertiteling standaard wordt weergegeven. Zo hoef je dit niet voor elk gesprek opnieuw in te stellen. 

Andere videobelprogramma’s

Bron: Live bijschriften gebruiken in teams en Succesvol Slechthorend

Lees ook:

Publicatiedatum: 07 maart 2023