Laat aan familie, vrienden en collega's horen hoe jouw gehoorverlies klinkt

Veel mensen met gehoorverlies hebben moeite om aan vrienden en familie uit te leggen wat de impact is van slechter horen. Met de Hearing Loss Sounds Like app is het mogelijk om een geluidsfragment af te spelen op basis van een bestaand of door jou zelf ingevoerd audiogram. Hierdoor kan jouw partner, kind, vriend of kennis het geluid beluisteren zoals jij het - bij benadering - hoort zonder hoorhulpmiddelen. Of bekijk Oorcheck.

Leg uit wat je hoort

Begrip uit je omgeving is belangrijk. Hoe leg je uit aan anderen hoe belastend het is? De site is https://hearingloss.app. Deze gedraagt zich als een app op een mobiele telefoon. De app is ontwikkeld door een professionele partij. Pento ondersteunt het initiatief, maar levert geen ondersteuning voor de app zelf. Hiervoor kun je de Help-functie raadplegen in de app. Het is ook te installeren via de PlayStore.

Oorcheck

Ook via Oorcheck krijg je een indruk hoe  het klinkt als je slechthorend bent? Of als je continu een piep of brom hoort? Beluister hier verschillende situaties.

Lees ook:

Geluidfile tinnitus - Laat een ander horen hoe jouw tinnitus klinkt.

Publicatiedatum: 29 oktober 2021