Je gebruikte hoortoestel doneren? Dat kan. Recycle mee!

Heb je een hoortoestel dat je niet meer gebruikt? Bewaar één paar (of één hoortoestel als je die maar aan één kant draagt). Als je huidige hoortoestel kapot is en gerepareerd moet worden, duurt dat vaak een paar weken. Dan is het fijn als je iets achter de hand hebt. Heb je nog meer oude hoortoestellen liggen? Dan kun je ze recyclen. Er zijn diverse mogelijkheden.

  • Wil je dat je gehoorapparaat naar mensen in armere landen gaat, waar minder goede hoorzorg is? Dan kun je het inleveren bij zelfstandige audiciens of Hans Anders. Deze audiciens werken samen met de Starkey Hearing Foundation.

Gun je hoortoestellen een tweede ronde, weggooien is zonde!

Starkey helpt slechthorende mensen met gerepareerde gebruikte hoortoestellen, maar doneert ook nieuwe. Ze mogen van ieder merk en type zijn. Een team van deskundigen bij Starkey reviseert of repareert ze, waarna ze bij internationale missies worden ingezet. Als je je gebruikte hoortoestellen doneert, ontvang je als dank een officieel certificaat waarin jouw bijdrage wordt bevestigd en geregistreerd. Download hier de brochure van Starkey Hearing Foundation (Nederlandstalig)

Meer informatie

Starkey Hearing Technologies, KIND HOREN, Distributeur Nederland en België. Je kunt je gebruikte toestel ook opsturen naar: KIND HOREN, t.a.v, Starket Hearing Foundation, Laan van de Leeuw 50, 7324BD Apeldoorn. Meer vragen? Je contact opnemen via T(0)55 - 360 2111 of kijk op: Starkey Hearing Foundation.(Engels)
Bron en Beeld: Starkey Hearing Foundation

  • Slechthorende en dove kinderen in Oost-Afrika kun je helpen door je oude hoortoestel in te leveren bij een vestiging van Beter Horen. Beter Horen werkt samen met Stichting Eardrop. Eardrop zet zich in om dove en slechthorende kinderen in Kenia en Ethiopië weer goed te laten horen. In die landen is niet goed kunnen horen een groot probleem. 

Voorwaarden

Niet alle hoortoestellen zijn geschikt om opnieuw te gebruiken. Hoortoestellen die ouder zijn dan zeven jaar, gaan zeker in de tropen snel kapot en zijn daarom niet bruikbaar. Daarnaast moet het hoortoestel voldoende versterking hebben. Dit komt omdat mensen in Kenia en Ethiopië pas gebruik maken van een hoortoestel als er ernstige hinder van het gehoorverlies wordt ervaren. Hoortoestellen die niet geschikt zijn, worden helaas weggegooid.
  • Verkopen kan natuurlijk ook. Er zijn audiciens die gebruikte hoorapparaten inkopen en weer (als tweedehands) verkopen. Zoals Joosten Hoorspecialisten. Of probeer het online, via Marktplaats bijvoorbeeld.

Heb jij een tip?

Wat heb jij met je gebruikte hoortoestellen gedaan? Iets anders dan wat hierboven staat? Laat het ons vooral weten via info@stichtinghoormij.nl Publicatiedatum: 28 juni 2022