Herman Kingma beschrijft veel voorkomende evenwichtsaandoeningen en beantwoordt patiënten-vragen

Onverklaarbare duizelingen, aanvallen van misselijkheid en niet meer op je benen kunnen staan. Allemaal klachten die te maken kunnen hebben met een defect aan één van je evenwichtsorganen. Eén op de vijf mensen krijgt hier in zijn leven mee te maken. Prof. dr. Herman Kingma is professor hoogleraar Klinische Vestibulologie en is verbonden aan de Universiteit van Maastricht. Hij is niet alleen een lopende encyclopedie op het gebied van ons evenwichtsorgaan, ook doet hij baanbrekend onderzoek naar evenwichtsstoornissen. Hij geeft, via een filmpje, inzicht in de meest voorkomende evenwichtsaandoeningen en geeft antwoordt op patiëntenvragen, waar Hoormij∙NVVS recent een oproep voor deed. 

Twee video-lezingen

  • Professor Herman Kingma legt in deze video-lezing - met ondertiteling - uit hoe het evenwichtssysteem werkt. Hij beschrijft de meest voorkomende evenwichtsaandoeningen. De lezing duurt ruim een uur en is in etappes per onderwerp te bekijken.

  • In dit filmpje - met ondertiteling - van een half uur gaat professor Kingma in op vragen van patiënten. Denk aan antwoorden op vragen over de verkrijgbaarheid van de BalanceBelt, wat de oorzaak is van BPPD en veel vragen over de ziekte van Ménière, drop attacks etc.

De ondertiteling aanzetten

Deze korte video van schrijftolk Richard van Royen legt uit hoe bij een Youtube filmpje de juiste (niet-automatische) ondertiteling aan te zetten. En hoe te slepen met de ondertitelingstekst opdat deze geen tekst of plaatje van de presentatie bedekt.

Lees ook:

Publicatiedatum: 16 juli 2020