GMMD organiseert informatiebijeenkomsten tinnitus in Amsterdam

Tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd, is vaak niet te genezen. De gevolgen van het soms gekmakende geluid dat mensen horen, zijn wel behandelbaar. Op dinsdag 5 en donderdag 7 februari vertellen Olav Wagenaar, auteur van de bestseller ‘Eerste hulp bij Oorsuizen’ en GZ-psycholoog Femke Blom hier meer over tijdens de informatieavonden bij GGMD voor Doven en Slechthorenden in Amsterdam.

Suizen, brommen, piepen, fluiten

Mensen met tinnitus horen geluiden die anderen niet horen. Bijvoorbeeld suizen, brommen, piepen, fluiten of een ander geluid. De gevolgen van tinnitus kunnen groot zijn. Problemen als vermoeidheid, slapeloosheid, slechte concentratie, angst en depressie komen vaak voor. Door meer grip te krijgen op de tinnitus wordt minder last ervaren. Over hoe u dat doet, vertellen we meer tijdens de informatieavonden.

Programma

Olav Wagenaar, klinisch neuropsycholoog en auteur van het boek ‘Eerste hulp bij Oorsuizen’ is tijdens de informatieavonden als spreker aanwezig. Femke Blom, GZ-psycholoog bij GGMD, vertelt samen met een aantal ervaringsdeskundigen, hoe u de gevolgen van uw tinnitus beheersbaar kunt maken. U doet een oefening en kunt tips uitwisselen met lotgenoten.  

Aanmelden

De informatieavonden zijn op 5 en 7 februari van 19.00 tot 21.00 uur bij GGMD aan de Overschiestraat in Amsterdam. Omdat we veel mensen verwachten, dient u zich aan te melden via amsterdam@ggmd.nl. Vermeld daarbij uw naam, of u op 5 of 7 februari komt, of u gebruik wilt maken van een schrijftolk, en of u met 1 of 2 personen komt. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Bron: GGMD 

Relevante links

Publicatiedatum: 16 januari 2019