Gespreksgroep hyperacusis zónder geluid – doe je mee?

Ervaringsdeskundigen van Hoormij∙NVVS organiseren regelmatig online gespreksgroepen voor mensen met hyperacusis. Omdat geluid tijdens beeldbellen niet voor iedereen met hyperacusis haalbaar is, is er naar een manier gezocht om tóch lotgenoten te kunnen ontmoeten, maar dan zonder geluid. Wil je graag andere mensen met hyperacusis ontmoeten, maar zie je op tegen beeldbellen, omdat het teveel geluid geeft? Misschien is deze online gespreksgroep zonder geluid op 22 februari 2022 iets voor jou?

Praten met lotgenoten die weten wat je meemaakt, kan fijn zijn. Bijvoorbeeld om elkaar te steunen, ervaringen of tips uit te wisselen of gewoon vrij over je hyperacusis te kunnen praten. Want je bent niet alleen. Daarom is deze 'pilot' (proefbijeenkomst) ontwikkeld als test om op een passende manier lotgenotencontact aan te kunnen bieden aan meer mensen met hyperacusis.

Hoe het werkt

Tijdens de gespreksgroep typt de schrijftolk alles wat er wordt gezegd. Je kunt meelezen zonder het geluid aan te zetten. Eigenlijk net als bij de ondertiteling op televisie. Als je zelf wilt praten mag dat natuurlijk, maar als je liever de chat gebruikt, omdat praten voor jou te belastend is, kan dat ook. De gespreksleiders zorgen dat iedereen kan meedoen en letten er op dat alles goed verloopt. De microfoons blijven uit tot iemand iets wil zeggen en met elkaar zorgen we ervoor dat iemand niet onverwacht iets zegt. Op die manier hoor je alleen de geluiden in je eigen omgeving. Daarnaast zijn er extra pauzes ingepland, maar voel je ook vrij om een pauze te vragen en je eigen grenzen aan te geven.

Informatie en feedback

Heb je vragen, zie je er tegenop of heb je suggesties om het voor jou nóg toegankelijker te maken? Mail naar hyperacusis@stichtinghoormij.nl.


Publicatiedatum: 10 februari 2022