Online gespreksgroep ernstige Hyperacusis 22-02

Evenementdatum: 22 februari 2022

Heb je ernstige hyperacusis en wil je graag andere mensen met dezelfde klachten ontmoeten? Of wil je contact met mensen die hier ook mee te maken hebben, maar is een gewoon gesprek of beeldbellen een probleem? Of is je eigen stem al te belastend? Hoormij∙NVVS zoekt tijdens deze speciale gespreksgroep een oplossing, zodat ook jij ervaringen kunt uitwisselen over deze ernstige vorm van hyperacusis. Wij doen dat door ondertiteling te gebruiken bij wat er gezegd wordt, zodat je het geluid zacht of uit kunt zetten. Interesse? Meld je dan aan voor de digitale gespreksgroep die Hoormij∙NVVS op dinsdag 22 februari 2022 van 10.00 - 11.30 uur via TEAMS.

Wat kun je verwachten?

Speciaal voor mensen met ernstige hyperacusis voor wie de reguliere online gespreksgroepen een te grote belasting zijn, heeft de werkgroep Hyperacusis een pilot ontwikkeld.
  • In een klein groepje (maximaal 5/6 personen) gaan we onder leiding van een ervaren gespreksleider vanuit de Werkgroep Hyperacusis in op jullie vragen, delen we ervaringen met elkaar en wisselen we ‘tips en trucs’ uit via TEAMS.
  • Schrijftolk: Je kunt gebruik maken van de schrijftolk. Een schrijftolk typt alles wat er wordt gezegd. Zo ‘hoor’ je alles wat wordt gezegd. Het geluid van andere deelnemers én de schrijftolk kun je uit zetten.
  • Beperking van geluid: Denk bijvoorbeeld aan geluid uitzetten bij binnenkomst en als je niet praat, niet door elkaar praten, een waarschuwing voor geluid.
  • Kun je je eigen stem niet goed verdragen of kun je niet luid genoeg praten voor andere mensen? Het is mogelijk om via de chat te communiceren.
  • Voldoende pauze.

dinsdag 22 februari 2022 van 10.00 - 11.30 uur via TEAMS

Eigen bijdrage
leden van Hoormij∙NVVS kunnen gratis deelnemen, niet-leden betalen bij aanmelding tot en week van tevoren € 2,50, daarna € 5,00.

hyperacusis@stichtinghoormij.nl

Deelname
Kort vóór de bijeenkomst ontvang je een link met instructies om deel te kunnen nemen aan het webinar

Heb je vragen, wensen of tips? Laat het ons weten, we denken graag met je mee.

Aanmelden

• Stuur een mail naar hyperacusis@stichtinghoormij.nl met jouw naam, mailadres, telefoonnummer, of je wel/geen schijftolk nodig hebt,
  • Als je lid bent van Hoormij∙NVVS jouw lidnummer en vermelding van ‘gespreksgroep ernstige hyperacusis + datum ’.
  • Als je vragen hebt voor de gespreksleider, kun je deze ook in de mail vermelden.
  • Als tenminste twee mensen een schrijftolk nodig hebben, gaan wij iemand zoeken.
  • Indien je geen lid bent, wil je dan bovengenoemd bedrag overmaken op NL82RABO0300773269 t.n.v. Stichting Hoormij te Houten o.v.v. jouw naam en ‘8850 + Gespreksgroep hyperacusis + datum’.
  • Jouw aanmelding is definitief na ontvangst van de deelnemersbijdrage (indien van toepassing) én de aanmeldingsmail.
  • Door aanmelding ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens t.b.v. deze bijeenkomst en het toesturen van een evaluatieformulier en follow-up na de bijeenkomst. De gegevens worden binnen een half jaar na de bijeenkomst vernietigd.

hyperacusis@stichtinghoormij.nl

Dit vind je misschien ook interessant: