Een aandoening hoeft geen beperking te zijn voor een politieke of bestuurlijke functie

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) heeft een onderzoek gedaan naar de deelname van mensen met een beperking aan politiek en bestuur. Intussen zijn de uitkomsten in een conceptrapport opgenomen. Tijdens een bijeenkomst op 4 juli 2019 in Den Haag, in samenwerking met Disability Studies in Nederland, wil BZK hierover in gesprek. Ook mensen met een beperking moeten immers in staat zijn, en worden gesteld, om politieke en bestuurlijke functies te vervullen. Heb je belangstelling? Meld je dan aan voor deze bijeenkomst.

De resultaten gebruikt BZK om vervolgens te komen tot een actieplan met maatregelen die zijn afgestemd op de praktijk. Hiervoor hebben zij ieders hulp hard nodig! De Tweede Kamer krijgt het plan in het najaar aangeboden.

Programma

Het inhoudelijke programma met dagvoorzitter Otwin van Dijk, burgemeester Oude IJsselstreek, ziet er vooralsnog als volgt uit:

  • Plenair ochtendprogramma met een korte presentatie van de conclusies van het onderzoek
  • Drie interactieve workshops
  • Plenaire afsluiting & Theatrale act
  • Netwerkborrel


De bijeenkomst is inclusief een lunch en afsluitende borrel. Er is een schrijftolk & NGT Tolk aanwezig bij elk onderdeel van het programma.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier van Disability Studies.

Bron: Disabilty Studies ; Stuur dit bericht gerust door als je vindt dat iemand in je netwerk ook aanwezig moet zijn bij deze bijeenkomst.

Relevante links

Publicatiedatum: 08 mei 2019