Diederik van Vleuten nodigt kabinet uit popconcert bij te wonen zonder oordoppen

In de Volkskrant van 7 juni 2023 pleit theatermaker Diederik van Vleuten - middels een ingezonden bijdrage - voor snelle, glasheldere wetgeving over het maximaal aantal decibellen om zo concertbezoekers eindelijk te beschermen tegen gehoorbeschadiging. Uit zelfbescherming heeft hij besloten dat hij niet langer naar concerten gaat. Hij beschrijft het als geluidsterreur, een regelrechte fysieke aanslag met alle catastrofale gevolgen van dien. Daarom nodigt hij het voltallige kabinet uit om het eerstvolgende popconcert bij te wonen. Op zijn kosten. Op één voorwaarde: dat ze allemaal komen en van begin tot het eind zonder gehoorbescherming.

Bron: Volkskrant

Eens kijken hoe lang de goedbedoelde verkennende discussie die over gehoorbeschadiging en -bescherming wordt gevoerd dan nog duurt. Nee, dit was geen grap en niet ludiek bedoeld. Hij meent het, want het is zorgwekkend. Een gehoorbeschadiging is niet voor even, maar voor het leven. Met name voor de jonge generatie, die, ernstig genoeg, al niet meer beter weet. Stephen Emmer, inmiddels tinnituspatiënt, vraagt ook overal intensief gehoor voor een probleem dat ook een maatschappelijke kant heeft. Waar liggen de grenzen en waar moet de politiek ingrijpen om burgers, in dit geval honderdduizenden concertbezoekers per jaar, te beschermen? 

Regel die wetgeving, kabinet, en doe het snel

Het gaat hem om zijn kinderen, de jonge generaties, die hopelijk nog een leven van onbekommerd muziek genieten voor zich hebben. Zonder angst voor mogelijk lichamelijk letsel. Want dat is het en niets anders. Laat deze hartekreet niet voor dovemansoren zijn. Dan ben je te laat. Dat is helaas een goede traditie in de Nederlandse politiek. En tradities zijn er om mee te breken. Hoormij∙NVVS ondersteunt zijn betoog van harte!

Het hele artikel vind je hier (het kan zijn dat je een gratis account moet aanmaken)

Lees ook:

Publicatiedatum: 08 juni 2023