Wil jíj tips voor omgaan met tinnitus?

Aarzel niet en meld je dan nú aan voor de Online Conferentie Oorsuizen die patiëntenorganisatie Hoormij∙NVVS nu organiseert. De centrale thema’s? Onderzoek, behandeling en perspectief voor mensen met tinnitus. Ervaringsdeskundigen, behandelaren en onderzoekers vertellen je in een wervelend programma over tinnitus en de behandelopties. De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 27 maart 2021 van 10.30 tot 16.00 uur. Niet-leden betalen € 19,50. Leden zijn gratis. Aanmelden is verplicht.

Tinnitus. Het is een geluid dat alleen in je eigen hersenen bestaat. 
Niemand anders hoort het. Het houdt je als het ware gevangen, 24/7. Er is geen ontsnapping. Geen stilte. Zoals Sandra bijvoorbeeld. Zij is 27 jaar en heeft de hele dag een piep in haar hoofd. Het gaat niet meer weg. Ze heeft afscheid moeten nemen van de stilte. Net als Sandra hebben ruim 1 miljoen mensen in Nederland hebben hiermee te maken. 

Presentator Roelof Eleveld, voorzitter Hoormij.NVVS interviewt diverse (ervarings)deskundigen. Je kunt kiezen uit verschillende presentaties van behandelaren en onderzoekers. Ook krijg je antwoord op vragen als: Wat is tinnitus? Wat zijn de ervaringen van anderen? Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van behandeling en hoe kan ik leren er zo goed mogelijk mee te leven? Je bent niet alleen. Er wordt wereldwijd hard gewerkt om meer inzicht en grip te krijgen op de aandoening.

Een greep uit het programma

  • Interview met twee ervaringsdeskundigen
  • Première van de voorlichtingsanimatie over de ‘reis’ van de tinnituspatiënt
  • Audioloog Peter van Hengel (Audiologisch Centrum Apeldoorn) over de tinnitusbehandelingen
  • Resultaat van de enquête ‘Corona en het verband met tinnitus’
  • KNO-arts dr. Diane Smit gaat dieper in op wat tinnitus is
  • Prof. dr. Pim van Dijk over hersenonderzoek en toekomstperspectief
  • Audioloog en kunstenaar Dyon Scheijen over kunst en creativiteit versus tinnitus
Het hele programma vind je hier.

Aanmelden

Leden
Ben je lid van Hoormij∙NVVS, dan is de online voorlichtingsdag gratis. Wil jij erbij zijn? Stuur dan een mailtje met de gegevens (voorletters, naam, woonplaats, mailadres en lidnummer) aan: info@stichtinghoormij.nl. Je ontvangt, na controle van je lidmaatschap, binnen enkele dagen een bevestiging van je aanmelding.

Niet leden
Niet-leden betalen € 19,50. 
Publicatiedatum: 09 maart 2021