Voorstelling 'Who’s Afraid of Charlie Stevens' toegankelijk voor slechthorenden en doven

Romana Vrede, Club Gewalt en Huub Laurens maakten een levend kunstwerk over en met Charlie Stevens, de zwakbegaafde, ernstig autistische zoon van actrice en theatermaker Romana Vrede. Nu 13, fysiek 17 en mentaal 2, is Charlie niet schattig meer. Ze vertelt in haar voorstelling over de grillige, beproefde liefde voor haar zoon en voor de plaats die ze voor hem bevecht in onze samenleving. "Who's afraid of Charlie Stevens?" is te zien in Theater aan het Spui in Den Haag.

Bij de voorstelling op vrijdag 7 juni 2019 is een tolk aanwezig voor slechthorende en dove mensen en een schrijftolk in het kader van HNT Onbeperkt. Bent je slechthorend of doof en heb je interesse in deze voorstelling? Geef u op via onbeperkt@hnt.nl

Romana: “Ik ben een kunstenaar. Wij kunstenaars staan anders in het leven. Kunst gaat over dat gebied in onze verbeelding waar de ruimte volledig vrij is. Zo kijkt Charlie ook naar de wereld, helemaal onbevangen. Toen ik dat begreep, begreep ik Charlie ook veel beter.” Who’s afraid of Charlie Stevens? is een voorstelling gemaakt uit dans, film en muziektheater. De non-verbale expressie voert de boventoon in deze voorstelling.

Uitverkochte zalen

De voorstelling trok in de zomer van 2016 uitverkochte zalen en komt daarom terug. De actrice, die in 2018 toneelprijs Theo d’Or won voor haar rol in RACE, vindt het belangrijk om haar verhaal te vertellen. “Door Charlie heb ik geleerd mezelf in de ander te verplaatsen. Feitelijk heeft het me een betere actrice gemaakt. Hij heeft me geleerd beter te luisteren. En in te zien dat we allemaal de norm nastreven, maar dat niemand die norm haalt. Charlie laat mij grote vragen stellen. Wanneer ben je mens? Wat is zingeving? Wat is ons doel? Wat is ‘zijn’? Wat verstaan we onder normen en waarden?", besluit Vrede.

Meer informatie en kaartverkoop

Kijk voor meer informatie een kaarten op www.hnt.nl/charlie

Publicatiedatum: 20 mei 2019