Informatiebijeenkomsten tinnitus tijdens Week van het Oorsuizen

Van 4 tot en met 9 februari 2019 organiseert Stichting Hoormij voor de 5e keer de Week van het Oorsuizen. Tijdens dit lustrumjaar is er met name aandacht voor de verschillende fases van acceptatie van tinnitus. Stichting Hoormij zet zich in om mensen te helpen door ze te wijzen op het aanbod aan hulpverlening en middels voorlichting, lotgenotencontact en belangenbehartiging. Er vinden verschillende activiteiten plaats tijdens deze week. Zo zijn er diverse informatiebijeenkomsten en is er een Tinnitus Symposium in Rotterdam op 9 februari 2019.

Tinnitus is het waarnemen van een piep, brom, fluit, suis, gepomp of ander geluid in het hoofd, of in één of beide oren, zonder dat er een externe geluidsbron aanwezig is. Tinnitus noem je ook wel oorsuizen. Het geluid kan zo indringend zijn dat het van invloed is op alle facetten van je leven. Goede voorlichting en preventie zijn daarom meer dan ooit nodig.

Strijd

Te maken hebben met tinnitus kan een strijd zijn. Met jezelf, voor acceptatie. Met mensen in je omgeving, die niet echt door hebben wat je meemaakt. In het gesprek met artsen bij wie je steeds opnieuw moet uitleggen wat de gevolgen zijn van je aandoening. Als de diagnose oorsuizen is gesteld, krijg je van de arts vaak te horen dat je er maar mee moeten leren leven. Er is immers medisch gezien in vrijwel alle gevallen niets aan te doen. Maar hoe moet je dan verder?

Informatiebijeenkomsten en lezingen

  • Voorlichting tinnitus in het VieCuri Medische Centrum Venray - 5 februari 2019

Op 5 februari 2019, zijn vrijwilligers van Stichting Hoormij/NVVS, afdeling Noord- Midden Limburg aanwezig om informatie te vertrekken in het VieCuri Medische Centrum Venray.

Tijd: 10.30 tot 16.00 uur

Meer informatie? Check de agenda.

  • Voorlichting tinnitus in het VieCuri Medische Centrum Venlo - 6 februari 2019

Op 6 februari 2019, zijn vrijwilligers van Stichting Hoormij/NVVS, afdeling Noord- Midden Limburg aanwezig om informatie te vertrekken in het VieCuri Medische Centrum Venlo. 

Tijd: 10.30 tot 16.00 uur

Meer informatie? Check de agenda.
  • Voorlichting tinnitus in Sint Jans Gasthuis Weert - 6 februari 2019

Op 6 februari 2019, zijn vrijwilligers van Stichting Hoormij/NVVS, afdeling Noord- Midden Limburg aanwezig om informatie te vertrekken in het Sint Jans Gasthuis (Ziekenhuis).

Tijd: 13.30 tot 17.00 uur

Meer informatie? Check de agenda.

  • Bijeenkomst tinnitus in Voorburg - 7 februari 2019

Stichting Hoormij, afdeling Den Haag, organiseert een informatiebijeenkomst over tinnitus. Tijdens het programma komen ervaringen, oorzaken, behandelmethoden en nieuwe ontwikkelingen aan bod. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen met tinnitusklachten. Ook partners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen en ruimte voor het onderling uitwisselen van ervaringen.

Tijd: 19.00 - 21.30 uur

Informatie of aanmelden? Check de agenda.


  • Bijeenkomst tinnitus in Amersfoort - 7 februari 2019

De afdeling Midden Nederland van Stichting Hoormij organiseert een bijeenkomst over tinnitus met als thema: acceptatie. Ook partners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen en ruimte voor het onderling uitwisselen van ervaringen.

Tijd: 20.00 - 22.00 uur

Meer informatie of aanmelden? Check de agenda.


  • Tinnitus Symposium Rotterdam - 9 februari 2019

Diverse sprekers lichten nieuwe ontwikkelingen rondom tinnitus en gedragstherapieën toe. Er is bijvoorbeeld aandacht voor nieuw breinonderzoek, protocollen en behandelingen. Geneeskunde studenten geven korte presentaties over verschillende behandelingen en er vindt een zitting plaats waarbij er een brug wordt geslagen tussen kunst en wetenschap. Ook is er extra aandacht voor mensen die naast tinnitus last hebben van hyperacusis, overgevoeligheid voor geluid. Voor hen zijn stilte ruimtes.

Tijd: 10.30 - 17.00 uur

Meer informatie en aanmelden? Check de agenda.


  • GGMD organiseert bijeenkomsten tinnitus Amsterdam - 5 en 7 februari 2019

Tijdens de informatiebijeenkomsten bij GGMD voor Doven en Slechthorenden in Amsterdam vertellen Olav Wagenaar, auteur van de bestseller ‘Eerste hulp bij Oorsuizen’ en GZ-psycholoog Femke Blom meer over oorsuizen.

Tijd: 19.00 - 21.00 uur

Meer informatie en aanmelden? Check het nieuwsbericht.

Bijeenkomsten over oorsuizen ná de Week van het Oorsuizen

  • Huiskamerbijeenkomst tinnitus in Ermelo - 25 maart 2019

Meer informatie of aanmelden? Check de agenda.


  • Huiskamerbijeenkomst tinnitus in Ermelo - 11 april 2019

Meer informatie of aanmelden? Check de agenda.

Publicatiedatum: 21 januari 2019