Vestibulaire Migraine in podcastserie Hoofdpersonen

In de nieuwsbrief van de hersenstichting wordt een podcast genoemd met daarin een ervaring van Roos Slikker. Zij heeft vestibulaire migraine. De podcastserie De Hoofdpersonen gaat in op leven met een hersenaandoening. Hoe is het om het dagelijks leven te leiden met een onzichtbare ziekte? Wat gebeurt er dan in je hoofd? Als luisteraar beluister je een situatie die zich afspeelt in een restaurant en kruip je in het hoofd van degene met de hersenaandoening. Je hoort wat er gebeurt in het restaurant, maar je luistert ook naar de gedachten van deze persoon.

Je kunt de podcastserie beluisteren op Spotify. De Hoofdpersonen is ook te volgen via: Apple Podcasts en Google Podcasts.
Let op: de podcastafleveringen kunnen harde (achtergrond)geluiden bevatten en zijn dus niet prikkelvriendelijk. Juist om duidelijk te maken hoe impactvol de gevolgen van een hersenaandoening kunnen zijn.

Waarom deze podcast?

Ruim 4 miljoen Nederlanders hebben een hersenaandoening. Als gevolg daarvan hebben veel mensen te maken met onzichtbare gevolgen. Ze leiden ook vaak tot veel onbegrip uit de omgeving, omdat je ze simpelweg niet kunt zien. Alledaagse dingen zoals boodschappen doen, werken of een etentje in een restaurant, zijn lastig of extra uitdagend. Met De Hoofdpersonen hopen ze meer bewustwording en begrip te creëren voor mensen die leven met de gevolgen van een hersenaandoening.

Aflevering #3 Migraine

Roos Schlikker, ervaringsdeskundige in deze aflevering, krijgt een migraineaanval. In het begin van de aanval ervaart ze een aura: ze is dan heel gevoelig voor licht en geluid. Bovendien heeft ze moeite met praten. Later krijgt ze enorme hoofdpijn.

Ervaringsdeskundige: Roos Schlikker
Scriptschrijver: Eva Gouda
Acteur de Hoofdpersoon: Manoushka Zeegelaar Breeveld

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de Hersenstichting/DeHoofdpersonen

Lees ook:

Publicatiedatum: 17 april 2023