Verbeter de akoestiek op kantoor met kunst

Met trots presenteert Adelante een kunstproject waarin het maatschappelijk belang van een comfortabele en rustige luisteromgeving centraal staat. Dyon Scheijen, beeldend kunstenaar én klinisch fysicus audioloog, heeft recentelijk de opdracht van zijn werkgever Adelante ontvangen om de akoestiek in een belangrijke vergaderzaal te optimaliseren. Hij koos voor een tweeluik dat niet alleen de esthetiek van de ruimte verrijkt, maar ook de geluidsabsorptie maximaliseert.

Als zorgprofessional weet hij als geen ander wat het betekent om de spraakverstaanbaarheid in een ruimte te verbeteren, wat de communicatie vergemakkelijkt en minder luisterinspanning vereist. Dit is met name van cruciaal belang voor mensen met gehoorproblemen of tinnitus die zich in een (revalidatie)behandeling bij Adelante bevinden.

Beter communiceren

Het kunstwerk is ontworpen in de kenmerkende kleuren van Adelante en weerspiegelt de artistieke stijl van Scheijen. Bovendien zijn er gouden reliëfs op het doek aangebracht, die symbool staan voor onvermijdelijke pijn die, met een 'gouden' (revalidatie)behandeling en de hoogwaardige zorg van professionals, draaglijker te maken is. "Dit kunstproject overstijgt de eenvoudige transformatie van de ruimte," verklaart Dyon Scheijen. "Het is een samensmelting van kunst, wetenschap en revalidatie, met als doel niet alleen de fysieke omgeving te verbeteren, maar ook de kwaliteit van de interacties die daar plaatsvinden."

Ook de akoestiek verbeteren in je kantoorruimte of vergaderzaal? Neem contact op met Dyon Scheijen.

Publicatiedatum: 07 mei 2024