Te maken met acuut gehoorverlies? Radboud UMC zoekt kandidaten voor klinisch onderzoek

Heb je last van acute gehoorproblemen of ken je iemand die recentelijk in een vergelijkbare situatie terecht is gekomen? Radboud UMC behandelt patiënten met acuut gehoorverlies voor klinisch onderzoek. Dergelijk gehoorverlies kan snel evolueren naar blijvende doofheid. De kans op spontane genezing wordt kleiner met de tijd. Het is daarom zaak om snel tot behandeling over te gaan. Interesse in deelname? Het is van essentieel belang dat de behandeling zo snel mogelijk na het optreden van het gehoorverlies start.

Er bestaat nog geen (door de autoriteiten goedgekeurd) geneesmiddel voor de behandeling van acuut gehoorverlies, omdat tot dusver de werkzaamheid onvoldoende kon worden aangetoond in klinische onderzoeken. Wel kunnen patiënten baat hebben bij steroïden, die veelvuldig worden gebruikt in de behandelingsstrategie en wereldwijd in richtlijnen worden aanbevolen.

AC102 kan veelbelovend zijn

Gebruik van het nieuw ontwikkelde middel AC102 kan veelbelovend zijn bij de behandeling van de mate van gehoorverlies, zoals tot dusver is gebleken in pre-klinische modellen. Het is hierbij van essentieel belang om de behandeling zo snel mogelijk te starten. Zelf te maken met acuut gehoorverlies en interesse in dit onderzoek? Neem dan contact op middels dit aanmeldformulier.

Deze klinische trial is de tweede trial waarbij AC102 op mensen wordt getest. De eerste klinische trial heeft de verdraagbaarheid van AC102 aangetoond bij gezonde vrouwen en mannen met een normaal gehoor.

Meer informatie

Kijk op de website van het Radboud UMC voor meer informatie.

Ook het Oorfonds assisteert in het vinden van mensen die mee willen doen aan dit onderzoek.

Publicatiedatum: 06 november 2023