StorySign opent de wereld van boeken voor slechthorende en dove kinderen

Lezen is een uitdaging voor slechthorende en dove kinderen om verschillende redenen. Ze kunnen hun moeder of vader niet horen als zij verhaaltjes voorlezen voor het slapen gaan. Of als de leraar woorden uit een boek voorleest. Bovendien is gebarentaal echt anders dan gesproken en geschreven taal. Kinderen met een gehooraandoening hebben moeite om het gedrukte woord te koppelen aan de concepten waar die woorden voor staan. Met StorySign moet hier verandering in komen. De app herkent de woorden uit kinderboeken en zet ze om in gebarentaal. Er zijn nu twee nieuwe boeken beschikbaar in de Story Sign App.

Bekijk hier een filmpje over StorySign op Youtube

Hoe je StorySign gebruikt: 

  • Open de toepassing en klik op het geselecteerde boek uit de StorySign bibliotheek
  • Houd de smartphone boven de woorden op de pagina. Onze vriendelijk avatar 'Star' zal het verhaal in gebarentaal omzetten terwijl de gedrukte woorden worden gemarkeerd.
  • Dit laat kinderen toe om gebarentaal te leren en te leren lezen op hun eigen tempo.

StorySign is een gratis toepassing, beschikbaar voor Android toestellen via de Google Play Store, in 10 gebarentalen (Brits, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Nederlands, Portugees, Iers, Vlaams, Zwitsers Duits). Ze lanceren een klassiek kinderboek per gebarentaal, waaronder 'Waar is Dribbel?', 'Pieter Konijn' en 'Drie babyzusjes'. Zorg ervoor dat je een fysiek exemplaar hebt van het boek, zodat StorySign het kan scannen en tot leven kan wekken

Steun

Storysign wordt ondersteund door goede doelen, zoals de Europese Unie Van De Doven, wordt aangedreven door Huawei AI, vormgegeven door Aardman Productions, met klassieke kinderboeken van Penguin Random House.

Ga naar de Playstore en download de app.


Publicatiedatum: 16 juli 2019