Speciale rondleidingen voor slechthorenden en doven op 26 & 30 juli tijdens KunstBiënnale

Stichting Kunst in de Heilige Driehoek organiseert een Biënnale van internationale allure. Een bijzondere kunstmanifestatie midden in het bijzondere landschap van ‘De Heilige Driehoek’ in Oosterhout. Het is de enige plek in Nederland waar nog een combinatie van drie actieve kloosters bestaat. Deze spirituele betekenisvolle kloosteromgeving dient als inspiratie voor hedendaagse kunst. De Biënnale met als thema 'Hoop' is te bezoeken van 10 juli t/m 15 augustus 2021. Voor mensen met een gehoorprobleem vinden er rondleidingen plaats op 26 en 30 juli 2021 onder leiding van een gids met schrijftolk én een gebarentolk.

Voor de tentoonstelling die in de zomer van 2021 plaatsvindt is het thema: Hoop. Hoop heeft niet voor niets het anker als symbool: hoop biedt ons houvast in tijden van onzekerheid. Maar er is ook een bredere betekenis. Hoop hebben houdt in dat je niet bij de pakken gaat neerzitten, dat je actie onderneemt om de situatie waarin je verkeert te verbeteren, om dat wat mist concreet te maken. Hoop is verbonden met verwachting, droom en verbeelding, maar ook met wanhoop en vrees. Het is een uitdaging om een thema dat dergelijke associaties oproept in een tentoonstelling zó vorm te geven dat het niet enkel qua engagement, maar ook visueel en kunstinhoudelijk blijft boeien.

Data rondleidingen voor mensen met gehoorproblematiek

  • 26 juli om 10.00 uur
  • 30 juli om 14.00 uur

Meer informatie

Wil je meer informatie of heb je vragen hierover? Neem contact op via breda@stichtinghoormij.nl of M 06 16 41 06 03. Meer weten over de Biënnale? Kijk op kunstindeheiligedriehoek.nl. Hier vind je ook informatie over rondleidingen, openings- en entreeprijzen.

Publicatiedatum: 02 april 2021