Slechthorend én sporten? Check Ongehoord Sportief

Sport is fantastisch om te doen en te beleven. Dat geldt voor iedereen. Het vergroot de fysieke en mentale fitheid. Sport is ook contact maken met anderen, van elkaar leren, een passie delen, grenzen verkennen en bovenal plezier hebben. De sportparticipatie van mensen met een auditieve beperking blijft echter achter bij die van mensen zonder beperking. Ongehoord Sportief wil hier iets aan doen. Op zaterdag 3 februari 2024 vindt er een sportdag plaats voor mensen die doof en/of slechthorend zijn! Kom jij ook?

Mensen met een auditieve beperking sporten minder dan mensen zonder deze beperking. Dat is jammer. Bekijk de video’s op de website die laten zien hoe slechthorenden en doven, met horenden samen kunnen sporten.

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 3 februari 2024
  • Tijd: 11.00-15.00 uur
  • Adres: Sporthal Groeneweghal (Wilgenlaan 1a, Schagen)
  • Voor wie: mensen met een auditieve beperking van alle leeftijden
  • Aangeboden sporten: Meer informatie volgt via Ongehoord Sportief
  • Deelname is gratis!

Aanmelden

Wil je er zaterdag 3 februari 2024 bij zijn? Schrijf je dan nu in

Samenwerking

Ongehoord Sportief is een samenwerkingsverband tussen partijen uit de sport (Gehandicaptensport Nederland en de KNDSB) en partijen met expertise over de doelgroep auditieve beperking, zoals Kentalis). Gezamenlijk gaan wij de uitdaging aan om de sportparticipatie onder mensen met een auditieve handicap te verhogen en de belemmeringen uit de weg te halen. Dat de sportparticipatie achterloopt is in deze factsheet te lezen.

Meer informatie: Ongehoord Sportief

Publicatiedatum: 21 december 2023