Slechthorend? Ctalents ondersteunt in het proces naar een passende baan

Solimar zat al jaren thuis met de gedachte dat ze nooit meer zou kunnen werken. Bij haar sollicitaties werd er altijd teveel gekeken naar wat er op papier stond en bracht haar slechthorendheid vooroordelen met zich mee. Zij zag in dat het anders kon toen Ctalents haar benaderde. Er werd gekeken naar haar talenten; ze voelde zich gezien, gehoord en gewaardeerd. Inmiddels zit Solimar goed op haar plek en gaat ze met plezier naar haar werk.

Sinds 2013 is Ctalents gespecialiseerd in het detacheren van sensorisch talent. Zij ondersteunen kandidaten die een visuele of auditieve beperking hebben met het vinden van een passende baan op niveau. Er zijn diverse soorten vacatures in verschillende sectoren, zoals financiële instellingen, accountancy kantoren, bij de provincies en onderwijsinstellingen. Ruim 450 mensen vonden zo al een nieuwe baan.

De juiste hulpmiddelen

Naast het vinden van een passende baan, ondersteunt Ctalents ook met de aanvraag van de juiste hulpmiddelen. Om goed te kunnen functioneren op het werk, is het belangrijk dat je beschikt over de juiste hulpmiddelen. Er wordt gekeken naar jouw specifieke situatie en daarbij ook wat je nodig hebt om je werk goed te kunnen uitvoeren. Elk persoon is uniek. Daarom is het belangrijk om de werkplek dan ook goed af te stemmen op ieders specifieke behoefte.

Inspiratiesessie met je nieuwe team

Op de eerst werkdag organiseren zij tevens een inspiratiesessie in het team met wie je gaat werken. Hierin is er ruimte om te vertellen wie je bent en kan je meer informatie geven over je aandoening en wat je nodig hebt of helpt. Het kan zo groot, maar ook zo klein zijn als je zelf wilt. Het doel van deze sessie is het bespreekbaar maken van je (on)mogelijkheden, zodat ook de collega’s weten hoe ze er het best mee om kunnen gaan. Ctalents blijft kandidaten tijdens hun dienstverband ondersteunen door regelmatig te evalueren hoe het gaat. Ook is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een jobcoach. Op deze manier is er meer kans op een duurzaam dienstverband en een mooie carrière.

Nieuwsgierig?

Wil je meer informatie over wat Ctalents voor jou kan betekenen of heb je hulp nodig in de zoektocht naar werk? Ga naar de website en doe de One Minute Check. of neem contact op met instroomspecialist Isa via isa@ctalents.nl.

Publicatiedatum: 12 juli 2023