Slechthorend Amsterdam start training 'oefenen met spraakafzien'

Op donderdag 24 maart 2022 start de training spraakafzien, georganiseerd door Slechthorend Amsterdam. In vijf sessies van 1,5 uur behandelen ze de theorie en de praktijk van het spraakafzien. Iedere sessie start met een deel theorie. Het gaat daarin steeds om één of twee specifieke mondbeelden. Vervolgens gaan ze daar direct praktisch mee aan de slag. Na deze vijf sessies ben je in staat de verschillende mondbeelden van elkaar te onderscheiden, waardoor het spraakafzien aanmerkelijk soepeler gaat. Iets voor jou? Meld je aan.

Logopediste Hanneke Haan van Spraakentaal Almere geeft de sessies. Zij heeft de opleiding Logopedie in Amsterdam gevolgd. Haar specialisaties zijn trainingen Spraakafzien (liplezen en omgaan met verminderd gehoor) aan slechthorenden, plots- en (laat)dove mensen. Een horende oefenpartner meenemen naar de bijeenkomst is een aanrader, maar geen must. Bij een oefenpartner kun je denken aan: je levenspartner, maar ook je dochter of zoon, kleinkind of buur. Per sessie kan je één partner meenemen, maar dat hoeft niet steeds dezelfde partner te zijn.

Data: Donderdag 24 maart, 31 maart, 14 april, 28 april en12 mei 2022.
Tijd: 15.30 – 17.00 uur
Plaats: Maarten Luther kerk – Uiterwaardenstraat 297, Amsterdam (bereikbaar met Noord/Zuidlijn metro 52 halte Europaplein)
Schrijftolk: Gea Duister
Kosten: Voor de 5 sessies zijn € 249,90. De oefenpartner kan gratis mee. Een deel van de kosten van de training spraakafzien is declarabel bij je zorgverzekeraar (logopedie – basisverzekering – training spraakafzien).

Meer informatie en aanmelden

Voor vragen, meer informatie en aanmelden kun je terecht bij Marja de Kinderen via marja@slechthorendamsterdam.nl of via WhatsApp M 06 21 99 18 48. Geef ook aan of je een oefenpartner meeneemt.

Bron: Slechthorend Amsterdam

Publicatiedatum: 28 februari 2022