Sencity Festival viert 20-jarig jubileum en strikt Signmark

Het Sencity Festival brengt 25 maart 2023 werelden samen die anders gescheiden blijven in Tivoli Vredenburg. Slechthorende, dove en horende bezoekers beleven hier muziek met al hun zintuigen. Als de artiest een spetterende live performance geeft, wordt die bijgestaan door een dove performer of muziektolk. Tegelijkertijd verspreidt de aromajockey geuren die de emotie van het liedje versterken en bereidt een chef bijpassende hapjes. De visuals en lichtshow sluiten hier naadloos op aan, terwijl het publiek los gaat op een trillende, lichtgevende dansvloer. Eén van de headliners is de dove Finse rapper Signmark.

Signmark deed eerder mee met het Eurovisie Songfestival en was de eerste dove artiest die tekende bij een internationale platenmaatschappij. Signmark treedt tweetalig op: hij gebruikt gebarentaal voor het dove publiek en zijn horende collega zingt tegelijkertijd voor het horende publiek. Joël Domingos brengt zijn soulvolle zang, catchy pophooks, hiphop-flows en authentieke Kaapverdiaanse ritmes naar Sencity Festival. De Rotterdamse synth-pop act KUZKO belooft een speelse en dansbare set met liedjes over high school drama en cliché liefdesavonturen.

Zinnenprikkelend programma

Naast immersieve livemuziek biedt Sencity Festival een divers cultureel programma waarbij het thema Faalvreugde centraal staat. Aan de hand van scenografie worden bezoekers ondergedompeld in een wereld waar ze kunnen verdwalen, ontdekken en proberen. Het wetenschapsprogramma nodigt uit om proefkonijn te worden van experimenten. Handtalks nodigt (inter)nationale gasten uit om hun bijzondere verhaal in de talkshow te delen. (Un)spoken Lab biedt een podium aan experimentele woordkunst. Dove, slechthorende en horende jongeren zoeken onder begeleiding van een expert naar het verhaal dat zij willen vertellen. Laat je ontroeren en verwonderen door hun spoken word en signed word performances.

Jubileum

Twintig jaar geleden startte Sencity Festival met de uitdaging om het onmogelijke mogelijk te maken: een muziekevenement voor doven. Vol enthousiasme ging stichting Possibilize de uitdaging aan, met vallen en opstaan, en ontdekte: een beperking is een inspiratiebron die kan leiden tot een verrijking. En daarom staat dit jubileum in het teken van Faalvreugde. Wat begon als een clubavond in Nighttown Rotterdam is uitgegroeid tot een wereldwijd begrip. Vanuit Utrecht heeft stichting Possibilize meer dan 75 edities gerealiseerd in onder andere Sao Paulo, Kaapstad, Sydney, Miami, Patagonia, Londen en Berlijn.

Praktische informatie

Sencity Festival vindt zaterdag 25 maart plaats in TivoliVredenburg. De deuren gaan open om 18:30 uur en het duurt tot 04:00 uur. Early Bird Tickets zijn voor €15,- verkrijgbaar via sencity.nl.

Publicatiedatum: 26 januari 2023