Rondleidingen voor slechthorenden tijdens Kunst-Biënnale Oosterhout

Stichting h3hbiënnale organiseert een Biënnale van internationale allure. Een bijzondere kunstmanifestatie midden in het bijzondere landschap van ‘De Heilige Driehoek’ in Oosterhout. Het is de enige plek in Nederland waar nog een combinatie van drie actieve kloosters bestaat. Deze spirituele betekenisvolle kloosteromgeving dient als inspiratie voor hedendaagse kunst. De Biënnale met als thema 'Geloof' is te bezoeken van 3 juni t/m 16 juli 2023. Voor mensen met een gehoorprobleem vindt er een rondleiding plaats op 8 juli 2023 onder leiding van een gids met schrijftolk én een gebarentolk.

Op uitnodiging van de curatoren Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans tonen 25 kunstenaars uit binnen- en buitenland nieuwe en bestaande werken, geïnspireerd door de unieke locatie en de rijke historische en spirituele tradities. Het zijn Ghada Amer, Maarten Baas, David Bade, Marwan Bassiouni, David Claerbout, Delphine Courtillot, Anne Geene, Lisette de Greeuw, Loek Grootjans, Elise ’t Hart, Frank Havermans, Laura Henno, Ann Veronica Janssens, Folkert de Jong, Alicja Kwade, Rudy Luijters, Rick van Meel, Paulien Oltheten, Kathrin Schlegel, Fiona Tan, Fran Van Coppenolle, Ine Vermee, Wessel Verrijt, Dré Wapenaar en Romee van Oers. Daarnaast is er ook werk geselecteerd van de overleden kunstenaars Piet den Blanken en JCJ Vanderheyden.

De curatoren hechten veel waarde aan de verbinding die een kunstenaar met zijn of haar werk weet aan te gaan met een specifieke locatie binnen het kloostergebied en het thema Geloof. De symbiose die ontstaat tussen het werk en de plek was leidend bij de keuze voor de kunstenaars. De kunstwerken die getoond zullen worden variëren van schilderijen, sculpturen, (geluids)installaties, fotografie en video, tot monumentale ingrepen in het landschap.

Data rondleiding

  • zaterdag 8 juli 2023 om 10.30 uur

Meer informatie

Wil je meer informatie of heb je vragen hierover? Neem contact op via breda@stichtinghoormij.nl of M 06 16 41 06 03. Meer weten over de Biënnale? Kijk op kunstindeheiligedriehoek.nl. Hier vind je ook informatie over rondleidingen, openings- en entreeprijzen.

Publicatiedatum: 03 juli 2023