Prikkelarme openstelling museum De Lakenhal Leiden - expositie Claudy Jongstra

Op maandag 30 november 2020 organiseert Museum De Lakenhal in Leiden een speciale prikkelarme openstelling voor mensen die behoefte hebben aan een rustiger museumbezoek. Van 10.30 tot 15.00 uur is de tentoonstelling Claudy Jongstra exclusief geopend voor mensen die extra gevoelig zijn voor prikkels van buitenaf. 

Beeld Christian Jaeggi

Een bezoek aan een museum kan vermoeiend zijn door de vele indrukken die je in korte tijd te verwerken krijgt. Dit geldt vooral voor mensen die bijvoorbeeld door autisme, niet-aangeboren hersenletsel, ziekte, hyperacusis of een beperking prikkels op een andere manier verwerken. Voor hen is de prikkelarme openstelling uitermate geschikt.

Wat je mag verwachten

Voor bezoekers zijn de volgende voorzieningen getroffen:

  • Slechts 12 bezoekers per starttijd
  • Een speciaal ingerichte rustruimte met koffie en thee om bij te komen
  • Ontvangst en begeleiding door getrainde gastheren en -vrouwen
  • Rondleiders die op verzoek toelichting op de tentoonstelling kunnen geven
  • Krukjes en oordopjes om mee te nemen op zaal
  • Aangepaste belichting

Tijdsloten

Een bezoek aan de prikkelarme openstelling is gratis met een geldig entreebewijs. Je kunt kiezen uit de volgende starttijden:

10.30 uur
11.15 uur
12.00 uur
12.45 uur
13.30 uur

Reserveren

Je toegangskaartje kun je hier reserveren.

Museum De Lakenhal organiseert de prikkelarme openstelling in goed vertrouwen. We gaan ervan uit dat de bezoekers die een kaartje reserveren, tot de doelgroep behoren. De prikkelarme openstelling bij de expositie van Claudy Jongstra wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Onbeperkt Genieten.

Bron: De Lakenhal

Publicatiedatum: 05 mei 2020