Oproep: mensen met tinnitus gezocht voor Fotoproject

Anne Heijndijk (20 jaar), heeft last van tinnitus (oorsuizen) en is 3e jaars student aan de de Fotovakschool in Rotterdam: "In mijn omgeving merk ik vaak onbegrip en weinig respect. Ik denk dat dat vooral komt, omdat mensen niet weten wat het inhoudt." Middels een fotoproject wil ze duidelijk maken hoe het leven van mensen met tinnitus wordt beïnvloed. Woon je in Zuid-Holland en wil je meewerken aan meer bekendheid en begrip voor tinnitus neem dan contact op met Anne.

Het project bevat een serie portretten (foto's) van mensen die ook te maken hebben met tinnitus. Anne gaat graag het gesprek aan met de geportretteerden over zijn of haar ervaringen met tinnitus en welk (on)begrip er is in de omgeving. Herkennen ze bijvoorbeeld reacties als: ‘Je hebt zeker te harde muziek geluisterd?’ of  ‘Oh, ik had vorige week ook een piep, dat gaat wel weer weg.’

Geluid

Ook wil Anne bespreken wat voor wat voor soort geluid de mensen horen. Aan de hand hiervan wil zij een geluidsopname zoeken die hier op aansluit. Tijdens de presentatie van haar fotoproject wil ze deze geluiden bij de foto’s presenteren. Als er toestemming is van de betrokken deelnemers wil ze ook audio opnemen van iets wat de de geportretteerden vertellen of mee willen geven. De vervelende toon die ze horen kan ze er dan overheen zetten om zo bewustwording te creëren over hoe vervelend het is om dat altijd te horen en hoe afleidend het is als je in gesprek bent. Als er geen toestemming is, dan bespreekt ze alleen het soort geluid.

Geïnteresseerd?

De foto’s worden voor haar schoolproject geprint en beoordeeld door de docent. Daarnaast zijn ze ook te zien op de website van Anne.  
Daarna kunnen de foto’s in een (portfolio) boek geplaatst worden. Houd er dus rekening mee dat het ten alle tijden geplaatst mag worden.
De geportretteerden krijgen het gemaakte portret toegestuurd in jpg. Interesse? Neem contact op met Anne via anneheijndijk@gmail.com.

Lees ook:

 

Publicatiedatum: 28 september 2020