NTR zoek slechthorenden en doven voor gebruikersonderzoek Podwalk-app

De publieke omroep NTR ontwikkelt een prototype van een podwalk-app die geschikt is voor een augmentend reality-bril. Een AR-bril, of augmented reality-bril, is een bril waar je niet alleen doorheen kunt kijken, maar waar je ook aanvullende informatie mee kunt ontvangen. Deze informatie wordt bijvoorbeeld met een projectie of schermpje op de glazen getoond. De NTR zoekt mensen die dit willen testen. Je helpt hiermee om inzicht te krijgen in hoe de podwalk voor een AR-bril geschikt(er) te maken is voor slechthorende en dove mensen. Wil jij in de periode 15 tot 31 mei 2023 meedoen aan dit gebruikersonderzoek? Meld je snel aan.

Een podwalk is een audiotour op basis van GPS die een verhaal vertelt over de omgeving waardoor je loopt. NTR maakte eerder al podwalk-apps voor Het verhaal van Nederland en Het water komt!. Met de variant voor de AR-bril onderzoeken ze of met visuele aanwijzingen en uitgeschreven teksten de podwalks toegankelijker te maken zijn.

Meer informatie en aanmelden

Wil jij meedoen in de periode 15  tot 31 mei 2023? Stuur dan een mail naar podwalk@ntr.nl

Het onderzoek duurt één dagdeel en vindt plaats in Leiden (dichtbij het centraal station). Dag en tijdstip bepalen ze in overleg met de deelnemers. Je krijgt een vergoeding van 75 euro plus reiskosten.

Publicatiedatum: 11 april 2023