Let USH Talk - in het teken van Verlies en Veerkracht

Op vrijdag 7 april 2023 organiseert Stichting Ushersyndroom de tweede editie van Let USH Talk. Onder leiding van dagvoorzitter Wendelien Wouters vertellen inspirerende gastsprekers hun verhaal. “Als je moet leven met een beperking, staat daar geen punt achter. Je moet elke dag weer opnieuw zien dat je het leven kan organiseren met die grenzen”, aldus prof. dr. Manu Keirse, één van de tafelgasten tijdens het event. Let USH Talk heeft een interactief karakter dus ook jij kan deelnemen aan het gesprek en anderen die ook te maken hebben hebben met Usher ontmoeten.

Manu Keirse is klinisch psycholoog en specialist in het omgaan met verlies en verdriet. Verdriet dat altijd kan oplaaien en soms verergert door de jaren heen. Maar net zo goed óók voor kracht kan zorgen; meer creativiteit, doorzettingsvermogen en assertiviteit. Een gesprek over de beide kanten van dit proces, samen met mensen met Ushersyndroom die vertellen over hun kijk op verlies en veerkracht.

Syndroom van Usher

Ushersyndroom is een zeldzame erfelijke aandoening waarbij kinderen doof of slechthorend geboren worden en naast nachtblindheid ook een progressief verlies van zicht ervaren. Soms zijn er ook evenwichtsproblemen. Uiteindelijk worden mensen met Ushersyndroom doof én blind.

Meer informatie en aanmelden

Meld je vóór 4 april 2023 aan via Let USH talkPublicatiedatum: 13 februari 2023