Leesgroep voor slechthorenden in Zutphen en omgeving

Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontdekt nieuwe dingen. Bovendien ontmoet je leuke mensen. Ervaar de toegevoegde waarde van een leesclub van Senia. Dit is een landelijke organisatie van leesclubs (en muziekluisterclubs). Nu nemen zij het initiatief voor de organisatie van een leesclub voor slechthorenden. Een primeur. Vanaf september 2022 start deze bijeenkomst in de bibliotheek in Zutphen. Kom je ook?

Er is een schrijftolk aanwezig. Slechthorende en dove mensen ontvangen standaard dertig tolkuren voor de privésituatie. Een aantal leden hebben al (schrijf)tolkuren geregeld, zodat zij die hiervoor kunnen inzetten. Dan kunt u een tolkvoorziening bij ons aanvragen. Via het UWV zijn tolkuren aan te vragen. UWV maakt bij deze dienstverlening gebruik van Tolkcontact. Tolkcontact verzorgt de bemiddeling bij een tolkopdracht en de facturering door tolken. 

Kom je ook bij de leesclub?

Er is al met elkaar overlegd welke boeken er komend seizoen worden besproken. Te beginnen - op 6 september 2022 met het boek: Boven is het stil van Gerbrand Bakker. Daarna: De avond is ongemak, Overal de eerste van Ahmed Aboutaleb, De Nachtstemmer van Maarten ’t Hart, Bezette Gebieden van Arnon Grunberg, Kolja van Arthur Japin.

En er is nog ruimte voor nieuwe leden. Aanmelden kan via Senia.nl. Op de site vind je de leesclub Zutphen N 13 SH. Via deze link kun je een bericht sturen naar de contactpersoon van de groep. Voor meer informatie over de club, de titels van de te lezen boeken en dergelijke. Of stuur een e-mail aan Marije Poesiat, vrijwilliger bij Hoormij via m.poesiat@gmail.com.

Zelf een leesclub starten in jouw omgeving?

Wilt je meer informatie over de mogelijkheid om zelf een leesgroep voor slechthorenden te starten in jouw regio. Dit kun je aanvragen op de site van Senia via het belangstellingsformulier

Meer informatie over lezen bij Senia met beperkingen vind je op de site van Senia.

Publicatiedatum: 14 juni 2022