KPN introduceert Speaksee binnen werkomgeving

Speaksee help slechthorende en dove mensen met het voeren van groepsgesprekken en helpt werkgevers bij het vergroten van de inclusiviteit op de werkvloer. Speaksee is door KPN intern getest en inmiddels geïntroduceerd, waardoor diverse medewerkers dagelijks gebruik kunnen maken van de dienst. Speaksee biedt mensen met gehoorverlies de mogelijkheid om volledig mee te doen op het werk. Vergaderingen, overleggen en lunchpauzes zijn met de microfoon kit toegankelijke. Deze innovatieve applicatie past bij KPN. Ze geven aan te staan voor een verbonden samenleving, waarin iedereen – binnen of buiten KPN – zelfredzaam is en mee kan doen.

Speaksee is het eerste microfoonsysteem wat spraak omzet naar tekst door middel van spraakherkenning in gesprekken tot wel negen personen. Alle sprekers worden in een verschillende kleur weergeven, zodat je eenvoudig kunt zien wie wat zegt. Beam forming microfoons zorgen voor goede kwaliteit zelfs in situaties met achtergrondgeluid. Speaksee vangt de spraak in gesprekken op en zet deze om naar tekst op een smartphone, in real time. Zo kunnen mensen met gehoorverlies lezen wat er gezegd wordt.

Dove ouders

Jari Hazelebach, mede-oprichter van SpeakSee: “Ik ben opgegroeid met dove ouders. Daardoor weet ik uit eigen ervaring dat dagelijkse groepsgesprekken enorm lastig te volgen zijn voor doven of slechthorenden. Bijvoorbeeld, mijn vader kan de vergaderingen op zijn werk niet volgen waardoor hij veel belangrijke informatie mist. Het toegankelijk maken van deze gesprekken is precies waarom we SpeakSee zijn gestart."

Lees verder bij de Bron: DutchITChannel

Ook interessant:

Publicatiedatum: 17 november 2022