KNO-arts verleent zorg, audicien is verkoper

Het komt steeds vaker voor dat mensen met een gehooraandoening een duur hoortoestel in de buitencategorie aanschaffen. Je mag uiteraard kiezen wat je wilt, maar het is jammer als je duizenden euro’s betaalt voor een hoortoestel terwijl je het ook vergoed kunt krijgen. Hoe komt dit? Als je bij een KNO-arts komt dan valt dit onder het kopje zorg. Maar een audicien is een commercieel bedrijf. Er is niets mis met verkopen, maar het is wel belangrijk om je dit te realiseren als je een gehoorapparaat wilt aanschaffen. Wil Verschoor, directeur van Hoormij.NVVS, schreef er recent een column over.

"Maar ja, ’u wilt toch het allerbeste voor uw gehoor mijnheer"

Een praktijkvoorbeeld: Ronald (81) merkt al een aantal jaren dat zijn gehoor achteruitgaat. Als hij na een bingomiddag weer eens bekaf thuiskomt, onderneemt hij eindelijk actie. Niet veel later heeft hij een afspraak bij de audicien en zijn dochter gaat mee. De ontvangst is vriendelijk en de gehoortest bevestigt wat hij eigenlijk al wist: hij heeft een behoorlijk gehoorverlies en komt dus zeker in aanmerking voor een hoortoestel.

De audicien laat hem eerst een aantal hoortoestellen zien uit de ‘reguliere’ categorieën, die voor 75 procent worden vergoed door de zorgverzekeraar. Al snel komt het gesprek op toestellen die veel meer mogelijkheden hebben en beter van kwaliteit zijn. Fors duurder en 0 procent vergoeding door zijn zorgverzekeraar. Maar ja, ’u wilt toch het allerbeste voor uw gehoor, mijnheer’.

Voor hij het weet kiest Ronald voor één van deze toestellen. Maar dan grijpt zijn dochter in: met enkele kritische vragen achterhaalt ze dat haar vader - met zijn leeftijd en zijn manier van leven – helemaal niet gebaat is bij extra toeters en bellen. Uiteindelijk valt de keuze toch op een toestel uit een reguliere categorie, en krijgt hij 75 procent terug van zijn verzekeraar. Wel komt de audicien nog met een servicepakket van 350 euro voor een droogkastje, schoonmaakdoekjes, een verzekering en batterijen. Ook hier grijpt dochter in: niet nodig! Batterijen bij een oplaadbaar toestel?

Zorg en commercie

Herkenbaar? De audicien heeft weliswaar het beste met je voor, maar wil er ook – en vooral – iets aan verdienen. En daar schuilt voor veel mensen misschien wel de verwarring. Bij de huisarts, audioloog of KNO-arts gaat het om Zorg. Dan ga je naar de audicien en is het opeens Commercie. Van aandacht en zorg voor jou en je gehoor is er dan opeens ook aandacht voor je portemonnee. Hoortoestellen zijn gewoon ‘business’, net als een wasmachine of fiets.

Tips in de aanschaf van een hoortoestel

Kun je zelf iets doen? Jazeker! Wees een kritische consument. Bedenk net als bij de aanschaf van een fiets of wasmachine vooraf wat je wel en niet nodig hebt en hoe hoog je budget is. En doe als het even kan net als Ronald: neem je slimme zoon, dochter, buurvrouw, vriend of andere bekende mee.

Wil Verschoor
Directeur Hoormij.NVVS

Relevante links

 

Publicatiedatum: 20 januari 2020